Xbox & Pappersvinden

[11:26]

Nu ska jag sätta mig och spela lite Xbox innan jag går ner och börjar härja på Pappersvinden :) Köpte Xbox igår till J:s stora förtjusning. Har lånat lite spel av brorsan, så nu ska jag teståka litegranna. Sen bär det av till Pappersvinden igen, om jag kommer loss från spelen vill säga.

Over and Out//

Dumma du

[08:57]

Ja, jag menaratt jag är dum, för jag har inte uppdaterat ordentligt sen i Söndags. Fy fy! Kan skylla på att vi inte har haft batterier till musen, då blir det ganska så jobbigt att sitta vid datorn faktiskt. Om man inte använder sig av bara tagentbordet, men det har jag inte tålamod till att göra..

Jobbar och står i på DANSA! I Falun. Ett ord: TRÄNINGSVÄÄÄÄÄÄRK! Har inte tränat ordentligt sedan i Juni, och så pang. Det är prova på-vecka på dansstudion, så jag hade mitt första pass med nivå 3:orna i Måndags mellan 17:30-19:00. Jäkla drag, inte så många gamla ansikten, mest en massa nya. Kul det! Satt även en del i receptionen och tog emot folk som skulle anmäla sig och pricka av sig och såna som ville ha fakturor. En skräckdag med tanke på att jag skrev ut fel fakturor till typ 4 st. De fick inte betala mer, utan mycket mindre och dessutom för fel danslektion. Var ganska komiskt. Men det löste sig nog :) Skämdes som ett djur hela kvällen. Folk måste ju tro att jag är retarded eller något.

Igår, Tisdag, hade jag tre danslektioner att undervisa. Streetfunk allihopa. Två av lektionerna var visserligen inte mina att undervisa, men jag var vikarie. Första veckan, får vara vikarie, så ironiskt.. Anyway. Så jag undervisade gruppen som jag kommer att fortsätta undervisa, och det var nivå 1:or årskurs 4-6 mellan 17:00-18:00. De är ju så blyga, verkar som att de tror att jag tänker käka upp dem. Hm.. Sen hade jag nivå 2:or årskurs 4-6 mellan 18:10-19:10, de verkade också tro att jag skulle äta upp dem, men vad fan.. Sist hade jag nivå 1:or tonår/vuxen mellan 19:20-20:20. Fullt ös i flera timmar med andra ord. De som jag undervisade sist verkade dock inte tro att jag ville äta upp dem, och det fick mig att inse att jag har lättare för att undervisa tonåringar och vuxna. De små fattar nog inte mina skämt lika bra..

Var asmycket folk på sista lektionen, hur kul som helst och de var jätteduktiga! Tror till och med att de ville ha mig som lärare :) Jag var ju bara vikarie, men de verkade så nöjda med mig så att de kunde tänka sig att ha mig kvar hela terminen. Det kom till och med fram en elev som fick lov att fråga igen om jag var vikarie. När jag sa att de skulle ha Lovisa igen nästa vecka så svarade hon att hon tyckte att det var tråkigt att de inte skulle ha mig, för att det var så roligt på min klass och att jag var duktig. Det kommer jag leva på hela vecka. Träningsvärken kommer jag också att få lov att leva med.. Sista träningspasset för denna vecka kommer imorgon då jag ska undervisa streetfunk för nivå 1:or årskurs 1-3. Smååååttingar. Jag är skitnervös!

Nu ska jag nog gå och sola en sväng tror jag. Känner att jag behöver lite sol på mig. Eller, lysrör som det blir istället för sol. Usch vad hemskt det låter.

GRATTIS till Uve och Linken som har fått bebis :)

Over and Out//

En Söndag mitt i livet

[12:06]

Det bär av hem till Falun idag och de är faktiskt skönt. Nu har jag varit och bott hemma hos mamma, pappa och Therese i två veckor och det räcker faktiskt. Det är skönt att ha något eget, och det inser man när man inte har varit hemma i lägenheten på ett tag. Fast jag vill ha hus, och det är typ nu..

Stephanie var här igår kväll. Jättemysigt! Fick prata en massa gamla minnen och skratta en hel del åt några heltokiga filmer från när vi var små. Så skönt att få träffa henne igen, min bästis. Har saknat henne så mycket, hoppas att vi ses mycket oftare nu framöver när hon bor i Sverige igen.

Nu ska jag börja packa iordning så att vi kommer iväg i tid någongång. Ska på "möte" med min chef Helena på Dansa! I Falun vid fem-sextiden. Hoppas att hon kan anställa mig på heltid så att det får bli mitt jobb, att få jobba på en dansstudio. Åh, himmelrike! Och min streetdancekurs för nivå 3 börjar imorgon, spännande det ska bli att se vilka som kommer att gå där. Var trist att inte Lovisa kunde gå denna termin, men förhoppningsvis så kommer vi att gå tillsammans på streetdance i Borlänge istället. Åh, denna vecka kommer att bli lite crazy, det vet jag redan nu. Pjuh, bara att ladda upp inför första veckan på dansterminen!

Over and Out//

Brända humlor och svrtvinbärssaft

[16:05]

Lukten av bränd hud, hemmagjord svartvinbärssaft, solen som ligger på, Victoria på badhumör, hästarna som mumsar gräs som tokiga i hagarna, humlor i full gång att länsa blommorna på mat, vinden som för med sig lukten av riktig sommarvärme. Vad har hänt?

Brände mig apropå humlor på en humla nyss. Eller brände och brände. Jag tror att både han och jag gjorde illa varandra. Jag trampade på honom, han brände mig.. Men han överlevde i alla fall, och det gjorde jag med. Men det svider och sticker lite lätt. Jag tror att jag trampade ganska så löst, för jag var uppe med foten igen direkt då jag kände att det var någon rund sak som jag trampade på.. Aja..

Somade ute i solen nyss. Vaknade indränkt i svett, för så blir det ju lätt när solen värmer som attans. Det är skönt med lite ombytligt väder nu när det har regnat i typ fyra månader.. Överdriver som vanligt, men det känns så i vilket fall som helst. Hur som helst så blir jag inte brun och det stör mig.. Pappa ser ut som pepparkaksgubben från April till Oktober ungefär. Så kommer man och tycker att man har fått lite ränder här och var och blivit solbränd. Icke, jag ser ut som en guling jämfört med honom.. Och det är så störande..

Det är så skönt att vara i skogen. Å vad jag njuuuter av att gå omkring och inte höra en enda bil eller något, bara fåglar, träden som viskar och vinden som blåser i riset.. Mmm, ville ju ut och plocka blåbär igen, men jag har insett att det är lönt att ge upp redan nu eftersom bärplockarpolackerna har varit här och länsat hela skogen på bär redan. Jag är måttligt bitter!!Over and Out//

wtf?

[11:11]

Solen is back in town. Jag tror inte mina ögon *gnugga gnugga* Hur kan detta vara möjligt? Nu är det dags att hoppsa in i duschen och ta en svängom med vattenslangen. Hm, lät lite dirty, men så är inte läget. I klarspråk så menar jag alltså att jag ska duscha. Behövs verkligen. Den där Dove Summer Glow som jag skrev om har fått mig att se ut som en prickig korv. Jag ser smutsig ut om fossingarna och händerna dessutom. Vet inte hur illa det är på benen riktigt, har en rätt underlig vinkel att titta ifrån så.. Hur som helst så ska jag försöka att peela bort all BUS-cremeskit. Jag är arg, varför funkar det bara på alla andra och inte mig?

Solen ska få göra mig brun istället. Håller mig till det, verkar funka bäst på Victoria.Red totto igår. Chateau, en gammal giraff på typ 19 år som har sadlat om till häst på senare dagar. For real, han har sett ut som en giraff i alla dessa år som min kusin har ägt honom. Fast han är bra söt, och jag har faktiskt vunnit klubbmästerskap i hoppning på den kusen typ 2002 eller om det var 1980... Nog för att jag inte var född då.. Men ändå.. Han är i alla fall bättre nu, nu börjar han se ut som en häst igen. Inte lika mycket "pinne" till hals. Thereses förtjänst kan jag lova! Och igår var det min förtjänst för jag lyckades faktiskt få honom att jobba rätt.. Om jag inte är inbillningssjuk vill säga.

Nu måste jag hoppa in i duschen innan jag smälter bort. Det är varmt ute, varmt inne och varmt överallt..

Over and Out//

Ljusare..

[16:10]

Det är ljusare ute och överlag så känns det ljusare också. Såg typ fyra eller fem citronfjärilar ute på våran tistel..erhm..odling nere på stallplanen. Massor av fåglar och Nicke Nyfiken, våran kanin, sitter ute i sin bur och gräver i gräsmattan. Nu känns det som en sommardag, och det behöver vi få!

Norton är kollad, inte frisk, men Nino såg till att vi fick honom röntgad och igenomkollad något så när i alla fall. Nu ska han gå på nå pulver i trettio dagar för att se om han blir bättre.. Blir han inte det vet jag inte hur vi gör, men han SKA bli bättre. Har en liknande symptom som våran tidigare ponny, Nisse, hade. Spatt.. Finns många olika varianter av spatt, men det sitter väl i haserna vad jag har förstått. Nisse hade väldigt allvarlig spattsjukdom, han fick urkalkningar i hasen. Honom fick vi ta bort. Norton har en mindre allvarlig variant av spatt och tydligen så utvecklas denna typen under en väldigt lång tid, så han kan ha levt med detta ett par år redan.. Man får hoppas att det inte accelererar och slutar illa bara.. Det är jag rädd för än.

Men vi får börja sätta igång honom nu, och det är bra. Nino menade att det var värre att låta honom stå och bli ännu stelare. Hästar som lider av spattsjukdomar mår alltså bättre av att röra på sig och hålla sig i kondition för att orka hålla allt på plats. Norton har stått halva sommaren, det är inte så bra. Det besked som vi fick var att han troligtvis aldrig kommer att kunna tävlas och anstränga sig som en tävlingshäst gör. Tråååk, med tanke på att Alexandra vill tävla honom..

Jag vet egentligen inte vad jag skriver om, och jag antar att ni inte är speciellt intresserade av att veta vad spatt är och varför. Men ändå.

Jag fick följa med in i röntgenrummet och hålla röntgenplåtarna. "Gravida och personer under 18 år får inte följa med in" sa hon till mig och flinade medans hon började att stänga dörrarna. Ser jag alltså antingen gravid ut eller ser jag ut att vara minderårig? Holy christ, det börjar bli uttjatat att se ut som en 17-åring nu... Eller om det var det gravida som hon syftade på, men det hoppas jag inte!

Väl inne så fick jag stå och hålla upp plåtar som vägde bly. Jag svettades som en gris och såg ut som en nunna i blå rock.. Det gjorde Therese också ioförsig. Svettades gjorde även Norton mitt bland alla apparater. Vi slapp ge honom lugnande, han var redan lugn som tusan och det var skönt. Sist vi gav honom det blev han så groggy att han släpade benen så hårt i marken att det slog gnistor om dem typ...

Jaja, nu ska jag i alla fall gå in och duscha, sen ska jag sätta mig ute i det underbara värdet. Nu kanske sommaren kommer? Hm, ska inte säga för mycket. Känner mig betydligt mer positiv nu, nu känner jag mig lugn.. Hoppas det håller i sig!

Over and Out//

Ny dag

[10:49]

Klockan ett ska vi vara hos veterinären i Rättvik. Hoppas, hoppas, hoppas att Norton har blivit lite bättre. Men jag antar att det kommer bli samma visa igen. Ingen kan hitta något fel, och det är väl skumt? Någonstans sitter ju det onda, annars skulle han inte halta. Hästar, eller djur överhuvudtaget, fejkar inte hälta i månader.. Något är ju uppenbarligen fel..

Jag saknar min J. Han är i Falun och jobbar som en tok. Jag vill att han ska vara där jag är. Jag vill helst av allt hem till lägenheten trots att jag inte gillar den.. Jag vill till Pappersvinden och scrappa och prata en massa med alla underbara människor som brukar vistas där. Jag ska snart börja jobba igen. Dansarutbildningens termin har börjat och jag vill ju vara där nu och dansa. Fast jag har satont i stortåleden, så det skulle ju inte funka hur som helst. Jag vill starta upp min dansgrupp och börja planera och koreografera. Jag vill så mycket hemma i Falun nu. Jag vill HEM!

Har köpt en ny hudcreme. Dove Summer Glow Bodylotion. Brun-utan.sol effekt alltså. Trodde det var bullshit men det verkar det inte vara trots allt. Jag har fått lätt färgglad hud igen, efter en pissig sommar. Fast jag tycker att jag börjar se ut som en morot, dessutom ser jag skitig ut om händer och fötter. Så jag tror inte att jag gillar Doves hudcreme med "gradvis BUS-effekt".. Jag ska köpa Acos istället, har sett på en blogg att den ska vara bäst! Fast, när jag tänkte efter så kan jag väl likagärna vara blekfis hela vintern, jag är ju trots allt svensk..

Gud, jag skriver om vardagliga saker, inte bara elände. Fy fan vad skönt. För nu orkar jag inte fundera längre. Han har fått fnatt och vi ska lösa det, så är det bara. Rörigt, men så är det!

Måste ner till stallet och fixa iordning allt innan avfärd.
Over and Out//

Måttligt less

[23:25]

Jag vet inte ens vad jag ska sitta och skriva här just nu. Jag har inget roligt att berätta just, det enda jag är lite glad för just nu är att jag har fått mer jobb på Dansa! I Falun som jag skrev i förra inlägget har jag för mig. Annars så rullar allting på i samma visa. Massor och massor av suckar och man blir måttligt trött på hur något mindre kan växa sig så stort som det nu har blivit. Elände.. Massor av elände..

Imorgon ska vi med Norton till veterinären. Håll tummarna för att det hittas ett fel, annars blir det adios amigo till honom OCKSÅ. Fan, tre hästar på mindre än ett halvår, ska det behöva vara så jävligt undrar man?

Nu ska jag sova. Långa dagar.. Jag börjar undervisa nästa vecka. Herrejisses, jag har inte förberett något typ. Bara till avancerade gruppen. I'm screwed.

Turen i skogen med mamma, syster och hund idag vad fridfull och välbehövd. Så vackert överallt, solen sken genom bladkronorna och tallsnåren. Lugnet spred sig, och jag kände mig fri. Nu är jag fast igen.. Fast bland en massa ångest.

Nu är jag trött på att bara vara negativ i bloggen, men jag kan inte rå för det. FÖRLÅT!

Over and Out// 

Jag tar tillbaka..

[17:03]

Efter regn kommer solsken. Men här ligger regnet och luvar i bakhåll varje sekund av varje dag som går. Jag tar tillbaka att saker och ting känns ljusare, för nu börjar det bli precis tvärtom igen. Varför ska det här hända? Jag hatar att se mina nära såras.. Jag vet inte vad jag ska göra.. Men.. Jag kan ju inte göra något, jag känner mig så hjälplös. Jag tror att pappa börjar ge upp nu...

Jag brukar säga att man inte ska säga "Nu kan det inte bli värre". Nu tänker jag aldrig mer säga "Nu kan det bara bli bättre". För motgång föder uppenbarligen motgång och jag ber till änglarna i himmelen att de ger oss kraft att klara av det som håller på att hända. Man ska inte gå händelserna i förväg, men det verkar inte bli bättre, utan precis tvärtom. Å vad jag är trött att hållas på sträckbänken. Klockan 18.. Det har gått en evighet hittills och sista 50 minuterna blir väl ännu längre..

Och apropå något helt annat så har jag fått mer jobb på Dansa! I Falun. Känns skönt. Mitt i all eländighet finns en strimma av ljus. Den lilla, lilla, nästintill obefintliga ljusstrimman föder förr eller senare hopp som växer sig större.. Men jag kan inte komma ifrån att allt elände finns kvar här hur långt bort jag än skulle åka. Jag önskar att jag kunde nypa mig i armen och vakna ur denna mardröm.

Imorgon bestäms även våran ponny Nortons öde. Ska han bort så vet jag inte hur mycket mer man klarar. Det skulle bara fattas det, att man måste ta bort honom. Vad gör vi då? Jag orkar inte spekulera i det än, men man ska förbereda sig på det värsta. Det är lika bra det...

Jag älskar er alla som stöttar och skriver fina saker till mig. Jag älskar er för att ni bryr er och för att ni är underbarast i världen. Vad vore jag utan er? TACK för att ni finns där för mig!!

Over and Out//

Framtiden?

[09:40]

Nu ska det tas tag i framtiden. Jag tänker börja planera hur jag vill med mitt liv och hur jag ska förverkliga mina drömmar och hur jag når mina mål. Jag vill så mycket, och jag måste åtminstone ge det en chans innan jag ger upp det..

Jag tror även att Therese har börjat inse hur viktigt det är att följa sitt hjärta, och nu ska vi upp och söka jobb åt henne. Konstigt nog så har det börjat att dyka upp möjligheter som tidigare inte fanns. Nu när så mycket skit har hänt så kommer möjlighet efter möjlighet.. Jag tror att det sista som hände var ett tecken på att det behövdes förändring för att hon ska kunna bli lycklig och tillfreds med sig själv och livet. Nu har det bara börjat, och ingenting är omöjligt som Gunde Svan skulle ha sagt..

Ge oss ett lycka till, eller ett Break A Leg, eller varför inte en tumme att hålla. Jag håller mina tummar så att knogarna vitnar! Jag börjar se ljusare på allt det här, det kommer faktiskt att ordna upp sig. Det är nu om någon gång som det ska kunna bli så bra som man själv vill ha det.

Over and Out//

Drömmar

[13:06]

Att hela ens värld rasar ihop kan på sätt och vis ha sina sidor som är lite mindre negativa. Då inser man vad man har kvar att värdera. Något som jag har insett mitt i all skit är att jag håller på att ge upp mina drömmar. Drömmar som jag har hållt i länge. Jag har alltid sagt att jag ska göra vissa saker innan det blir för sent eller hinner komma annat i vägen, saker som jag vet att jag måste göra för att själv bli nöjd. Saker som att åka till USA och se hur deras sätt att se på dansen ser ut, deras hela liv kring streetdance. Streetdance är så mycket större i USA och jag vet att jag skulle lära mig otroligt mycket av att åka dit. Det har jag börjat ge upp, den drömmen som jag har haft så länge. Jag vet att jag skulle ångra mig om några år, då jag antagligen skulle ha haft barn och allt det där. Då skulle jag stå där och svära för mig själv att jag aldrig gjorde det som jag borde ha gjort.

Drömmar, herregud, det är så viktigt att följa sina drömmar. En värdering som står högt på min värderingslista är MIN egen lycka. Utan den kan jag inte bli en person som jag vill att andra ska tycka om. Jag kan bara bli en så bra människa som jag kan bli om jag själv är lycklig. Utan lycka blir man ju aldrig hel. Så jag ska i fortsättningen sätta mig ner varje dag som jag tvivlar och skriva ner just det. Att utan min egen lycka kan jag inte göra andra lyckliga. Jag behöver vara lycklig för att vara tillfredsställd med min tillvaro och mitt liv. Jag behöver besanna mina drömmar för att kunna leva vidare och skaffa mig ett hem, en familj och kunna vara nöjd med mig själv. Jag skulle bli så arg på mig själv om jag väljer andras lycka före min egen. Jag skulle bli besviken på mig själv om jag ger upp drömmarna när jag som mest är kapabel till att fullfölja dem. Så känner jag just nu!

Over and Out//

Jaha..

[09:50]

Har varit vaken sen sju. Hästarna måste ju ut om dagarna också. Jag är rastlös och pappa frågade nyss om jag ville sitta uppe på dressinuthyrningen själv till tolv. NEJ, men jag kan inte säga det till honom, så jag måste väl I guess..

T städar nere, rensar ut allt som ska bort och ska möblera om. Hon vill inte ha det som det har varit. Jag förstår henne. Alla prylar ska bort som är hans, känns hemskt, men så är det. Hon vill få det gjort.. Jag förstår henne verkligen!

Over and Out//


Alla Underbara..

[20:03]

Har nyligen kommit upp från stallet. Hästarna kom in senare än väntat, så vi hinner inte rida. Min mage går på tomgång och jag vill bara sova. Tanden skriker och jag är liksom trött och oengagerad från tidig morgon till sena kvällen. J har kommit, det är så skönt. Då känns allt lite mindre tomt..

Jag uppskattar verkligen alla underbara - ni vet vilka ni är - som har kommenterat och stöttat. Ni är underbara allihopa och jag saknar er så mycket. Vill bara hem till Falun så att jag får träffa er!!

För övrigt så är det bara en underlig känsla som hela tiden ligger och lurar på alla här hemma. Lugnet innan stormen, för det är verkligen lugnt och inte så mycket liv här hemma just nu. T går och suckar hela tiden, många gånger.. Flesta av gångerna utan att ens veta om att hon gör det. Och hon känner sig så ensam. Jag försöker att fylla ut lite tomrum, men hon har det svårt, och det förstår jag. Hon hade svårt att gå nere på stan idag, hon ville nästan hem direkt vi kom ner.. Jag tycker verkligen synd om henne, speciellt när det verkar som att hon har gett upp hoppet.. Hon verkar ge upp..

Hoppas att denna mardröm snart är över..

Over and Out//

Jag har bara regn hos mig..

[13:31]

Det regnar ute.. Hela tiden. Oavbrutet sen.. Ja jag vet inte när.. Sen igår. Kanske förrgår. Jag hänger inte riktigt med i vad som händer längre. Såg honom idag, och jag kunde bara känna ett hugg i magen. Jag såg honom, och han såg mig också. Jag tittade bort innan han hann se att jag sett honom. Hoppades för ett slag att han skulle inse att det inte var såhär det var tänkt att bli. Att han skulle sitta på trappan när vi kom tillbaka igen. Men nej, han har faktiskt bestämt sig nu..

Det regnar ute.. Jag undrar varför?

Over and Out//

Ny dag, nya förutsättningar

[09:51]

Sitter nere vid datorn i köket, det bärbara. Vill ha en sådan själv för att slippa otympligheten i den stationära. Sitter och kollar omkring på olika bloggar. Therese och jag hittade bilder från ett hotell i Marocko, och nu vill vi åka utomlands. Fy bubblan vad skönt att bara åka iväg från allt, nu direkt.

Vet inte hur dagen kommer att se ut. Men jag hoppas att vi hittar på något skoj, så att man slipper sitta här hemma och uggla och funderna en massa. Skulle verkligen behöva komma ner på stan eller något, ta en fika, snacka massa skit och bara få släppa alla tankar ett tag. Det skulle vara skönt..

Saknar J. Mycket. Var tomt utan honom inatt. Men imorgon är han här igen, och det gör mig glad att veta. Han kommer förhoppningsvis tidigare eftersom han har jobbat in timmarna redan. På Lördag är det kalas någonstans, för J:s moster. Orkar inte egentligen, vill bara vara hemma och umgås med familjen.

Hon försöker att dölja smärtan och sorgen, men det lyser igenom. Jag tycker så synd om henne. Jag vill kunna göra allt bättre...

Over and Out//

Ett hjärta som slår..

[00:20]

Herregud. Herre min jävla gud vad mitt hjärta slår för min familj. Man ska fan aldrig ta familjen förgivet, aldrig, aldrig. Låt de höra att man uppskattar dem, för en dag kan det plötsligt vara för sent. Jag vet inte riktigt vad jag skulle göra om det händer något mer nu. För andras skull, för fan Gud, låt detta vara botten. Annars blir det inge roligt alls. Men saker och ting kommer att ordna sig, det vet jag. Det kan bara bli bättre nu.. Hoppas jag..

Jag älskar min familj så jävla mycket. Pappa, mamma, storbror Micke, min svägerska Monica, brorsdotter Amberle, storsyster Therese, lillsyster Alexandra, min Jocke. De står mig så nära, och jag vet inte vad jag skulle ta mig till om något händer dem. Jag kommer att sakna honom, L.. Han är omöjlig att byta ut, tyvärr. Ibland önskar man att det vore enkelt, men så är det aldrig. Jag kommer att saknar honom, så jävla mycket. Jag har förlorat en bror.. Vi har förlorat en familjemedlem på ett så tragiskt sätt det bara går att förlora någon, och nu finns det inte längre någon återvändo. Det som hänt har hänt, och jag kan inte grubbla över det. För hennes skull, I have to let it go..

Hon ligger i min säng nu, hon vill inte vara själv. Jag sover på en madrass på golvet alldeles bredvid. Hon ska inte behöva vara själv. Hon ska ha någon att prata med. Hon ska veta att jag finns där för att stötta henne, för jag står på hennes sida, det  är ju ändå min syster. Oavsett vad som har hänt och varför så kommer hon alltid att vara min syster. Blod är tjockare än vatten.. Inatt kommer jag att ha svårt att sova, för hon kan inte sova. Hon kan inte somna vetandes att hon aldrig mer kommer att ha honom vid sin sida när hon vaknar igen. Så säger hon till mig, och det gör så jävla ont att veta att man inte kan göra ett skvatt för att lindra smärtan. Hon lider, gråter, ångrar och svär över det som hänt och vad båda har gjort, och inte gjort, och jag kan inte göra någonting alls för att få hennes hjärta att sluta tynga ner hennes kropp. Jag hör henne, jag hör hennes små tysta snyftningar, och jag önskar verkligen att jag kunde hjälpa. Men det går inte. Tiden kommer att läka alla sår.. Och hon är sårad..

Imorgon ska jag ta med henne ner på stan, så ska vi sätta oss på Kaffestugan eller Helmers och ta en fika, bara prata och tänka på något annat. Sen ska hon upp till Odal och söka jobb, enligt mig i alla fall. Jag tror att jag har lyckats övertala henne också! Hon behöver det..

Jag är inte hel utan min närmaste del av familjen, min största del av mig själv.. Jag är SÅ TACKSAM att alla dessa underbara människor finns i mitt liv. Jag är så tacksam att dessa underbara människor vill vara delaktiga i mitt liv. Jag är så tacksam att jag har möjlighet att ha er alla i närheten.

Mitt hjärta slår så hårt, så otroligt hårt. Jag kan inte i ord riktigt förklara hur mycket jag älskar dem.

Micke och Monica - Ni är helt underbara och jag kan inte säga nog hur mycket jag uppskattar att ni finns där när man behöver prata. Vad det än är så finns ni där. Ni lyssnar, ni säger vettiga saker. Vad skulle jag göra utan er två? Ni är så fina, ni är så snälla. Jag älskar er!

Over and Out//

Splittrat hjärta

[10:25]

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om just nu. Jag känner mig helt splittrad och chockad över vad som har hänt. Jag lider verkligen med henne, och vet inte riktigt vad jag ska säga. Tycker synd om, vill trösta, känner sig hjälplös, är själv sårad, hatar men älskar, vill göra ogjort, hjärtat blöder.. Trodde inte för mitt liv att det skulle bli så här, någonsin.. Det jävliga är att JAG gråter, JAG känner mig sårad..

Älskade, jag vet att du inte läser denna blogg, men du ska veta att jag tänker på dig och önskar att jag på något vis kunde göra smärtan mindre. Du är ju trots allt min syster och jag älskar dig så otroligt mycket!! Önskar att jag kunde få ditt hjärta att blöda mindre. Du är värd det finaste i livet, och du är så jävla stark. Jag ska försöka att komma hem så fort jag kan, du ska inte behöva vara där ensam mitt i all skit. Fan, du förtjänar ju det bästa, du förtjänar så mycket mer än många andra. Du har fått stått ut med så jävla mycket detta år, och så nu det här. Det är inte rättvist.. Jag önskar så mycket att jag kunde hjälpa dig att sörja, hjälpa dig att ta lite smärta, sorg, saknad.. Jag älskar dig och vet att det bara kan bli bättre nu."Let the sun refuse to shine

It won't be long before the days are brighter

If every step's an uphill climb

Carry on until they feel much lighter

For all the clouds up in the sky

For all the teardrops in our eyes

It can get only get better


Be still my heart

It can only get better

We've come this far

It can only get better

I know it hurts

For what it's worth

It can only get better


If he should ever come our way

Dry the tears and look somewhere above him

Might be easier to say than to do

But just pretend that you no longer love him

When your back's against the ropes

When you miss someone the most

It can only get better


Be still my heart

It can only get better

We've come this far

It can only get better

I know it hurts

For what it's worth

It can only get better"

Avsaknaden av ord, skrämmer mig själv, gråter, förbannar, vill finnas där, kommer att sakna, vill hem, orkar inte fundera, vill trösta, älskar, är sårad, måste gå...

Over and Out//


Cool stuff

[16:59]

Yes, sitter på Pappersvinden än och håller på att kolla igenom mitt enorma bibliotek av internetadresser som jag har dragit på mig bara under sommaren. Jag måste helt enkelt köpa mig en Selaginella Lepidophylla, eller som man kan kalla den med enkelhet: Dinosaur Plant. Glömmer man att vattna den under två dagar, eller varför inte 50 år, så rullar den bara snällt ihop sig och väntar på sina få droppar vatten + lite solsken som den behöver för att överleva. Till och med jag skulle nog klara av att hålla en sådan vid liv, om jag inte glömmer att vattna den på över 51 år då vill säga, vilket inte verkar så troligt..

Over and Out//

Dags att göra vett!

[10:44]

Nu har jag ätit upp min tacopizza, kollat nästan färdigt på The Wedding Planner och nu sitter jag slutligen här för ett sista inlägg innan jag börjar göra mig klar för att traska ut i fina solskenet. Måste nog ut och gå en sväng tror jag.. Eller så går jag raka vägen till Pappersvinden kanske..

Måste i alla fall sluta sitta här och glo som en retarded. Nu, dags att göra vett!

Over and Out//

Piip Piiip!

[08:49]

Microvågsugnen skriker på mig.. Eh, varför skrev jag inte bara micron aåropå inget alls.. Men.. Jag håller på att värma tacopizza från igårkväll som jag gjorde. Fy vad dålig den blev. Ingen fluffig botten där inte, och köttfärsen räckte knappt. Måste kompensera upp det med en jäkla massa grönsaker för att det inte ska smaka plast. Fast den blev god där det ligger mycket ost och kött.. Annars smakade den bara tråkigt. Jag som brukar gilla kanter annars, men inte mina egna!

Idag ska jag vara på Pappersvinden och hjälpa till lite. Skönt att komma ur detta råttbo som jag brukar kalla hem. Hah.. Å solen lyser här utanför. Morgonsolen. Jag vet inte vad jag gör uppe så här tidigt när jag faktiskt kan sova.. Och förresten, min tand är inte lika arg idag, det är skönt. Återstår att se om jag råkar bita i något hårt eller ej, då kanske den blir förbannad igen.

Fan vad micron piper, dags att äta mat till frukost!

Over and Out//

Och..

[17:34]

PRINCIPER FÖR ETT HÅLLBART TRAFIKSYSTEM

Tomas Kåberger, Göteborgs Miljövetenskapliga centrum, Chalmers Tekniska högskola


"Tomas relaterade vad Churchill sagt: En människas död är en tragedi. Tusen människors död är statistik.

I Europa drabbas 100 000 människor fr.a. trafikolyckor, luftrörsproblem och buller. Detta är bieffekter av verksamheter som inte naturligt betalas, dvs. som ej betalar samhällskostnaderna för infrastrukturens utbyggnad. Ekonomiska principer har tagits fram, men de följs ej. Den som orsakar kostnader på miljön ska betala. Detta används ej i besluten. Drivmedelsskatter blir alltid orättvisa. Jämför Paris & Pajala: "Min släkting i Pajala blev glad när hon hörde bullret av en bil." I Schweiz lägger man skatt på lång-tradare utifrån prestanda mm. I Sverige fick vi ta bort kilometer-skatten, troligen pga. EU.

Öresundsbron är ett intressant exempel på att byggarna lyckades få miljörörelsen mot sig ned följd att projektet måste vara ekonom fördelaktigt. Men egentligen var de ekomonomiska konsekvenserna mycket större än miljöeffekterna. Hallandsåstunneln annat exempel på ekonomisk misshushållning som dessutom gett dålig miljö. Individuell maximering av lyckan medför en negativ påverkan på samhället. Ett exempel är de stora bilarna som marknadsförs som upplevelseskapande. Risken vid krock för förare och passa-gerare är mindre om de sitter i stor tung bil. Men den tunga bilen är farligare för fotgängare, cyklister, småbilar. Dessutom drar den stora resurser av alla slag.

Idag transporterar vi våra barn till skolorna för att det är så mycket farlig trafik. Detta skapar i sin tur ännu mer farlig trafik. Vi vill alla bo i skogen vid vägs ände, utan bilbuller. Men för att bo där måste vi ha bil ? Hur väljer vi själva transporter? Har vi analyserat vår egen rationalitet? "

Finns mycket att tycka om saker här i världen, och det blir inte lättare när man inser hur mycket skit som faktiskt försiggår hela tiden, varje år, varje dag, var minut..

Over and Out//


Kloka ord

[17:05]

Satt precis och läste Monicas, min underbara svägerskas, blogg.. Hon är klok. Jag vill vara mer som henne. Hon har så mycket vettigt att säga. Jag är nog den enda utav många som jag känner som nästan aldrig har något vettigt att säga. Här sitter man och klagar över söndersprängda muffins i ugnen när man egentligen borde ägna sig åt att göra världen till ett bättre ställe. Screw alla som gör världen mindre värd att leva i. Fan för krig och orättvisor. Fan för mig som sitter dagarna i ända och buhuar över i-landsproblem som ses som ett myggbett i de länder där folk svälter ihjäl. Herregud, jag har ju hela livet framför mig. Jag kan göra vad jag vill med mitt liv, medans folk dör av fattigdom, svält, sjudomar, krig, hat, bara några timmar bort. 
 
Det finns så många saker som jag har otroligt starka åsikter om, och jag vet att jag brukar dra på mig en och annan fiende när jag börjar att diskutera saker och ting.

Vi lever i en värld som håller på att slitas i tusentals bitar, och vi sitter bara och passivt tittar på. Vi väntar på våran undergång utan att egentligen göra så mycket åt det. Kommer vi någonsin att kunna se varandra i ögonen och säga "Det här är det bästa vi kan göra av det vi har att leva av och med"? Människan som ska vara smartast, överlägsen alla andra arter som lever. Människan som har blivit jordens härskare. Vem är det egentligen som förstör den planet som alla livsformer bor på? Är det orangutangerna på Borneo och Sumatra som ständigt får sina skogar skövlade? Är det sjöfåglarna, fiskarna och bottendjuren i haven som lever bland tonvis av olja? Är det björnarna, lon, järven och vargarna som blir jagade och skjutna i våra skogar för att de anses vara för många i antal när det i själva verket borde vara så att de ska ÖKA i antal för att trygga arternas framtid? Är det gatubarnen i Etiopien?

I själva verket så är det pengar som styr. Med pengar kommer makt och med makt kan man tydligen göra rätt mycket. Skrämmande är att de som ofta sitter på en hög med cash också är ganska så retarded, tar hjälp av personer med "bättre vetande", makt, och vips så har de blivit livsfarliga och pengatäta bombtillverkare, krigsherrar  eller världspoliser.

Även den dummaste man/kvinna kan vara rik, men det betyder inte att han/hon ska ha något att säga till om för det.. Här tjatar människor om vargarna, att de ska vara farliga. Föräldrar vill inte låta sina barn gå längs med skogen på väg till skolan tidigt på morgnarna och sent på kvällarna. Jag skickar hellre mitt barn ensamt genom skogen vilken tid på dygnet det än må vara, än att låta barnet gå ensam genom stan! Jag låter hellre ungen GÅ längs med skogsvägen till skolan än att sätta honom/henne på bussen och skeppa ut stackarn i trafiken där det dör människor hela tiden.

Djurhållning sen då. Hur sköts djur idag? Hur ofta sparkas hundar och katter ihjäl på gatorna i Sverige? Bonden i låt säga Rättvik, föder upp köttdjur. Har ett kontrakt med något företag nere i Uppsala eller Stockholm eller Malmö, varför inte Lund. Istället för att skeppa djuren i stora lastbilar genom halva landet för att sedan bli slaktade någonstans i Stockholmsregionen borde man väl då kunna skona djuren till den milda grad att de ska slippa bli halvt ihjälmosade och dödsstressade, varför inte ta djuren till närmaste slakteri, t.ex. Ickholmen och göra slut på de stackars djurens lidande lite mindre vanärat? Varför ska man ha ihjäl så många köttdjur när det slängs tonvis med kött varje dag ändå? Och trots den enorma överkonsumtion av slakt så svälter ändå folk ihjäl varje timme, minut ,sekund i andra delar av världen, är det rättvisa det? Överklassjukdom - Fetma. Folk äter ihjäl sig medans andra sitter och blir glada över fem riskorn att ge till sina tre undernärda döttrar. Jag blir så arg på hur allting är, jag blir så arg att det inte är mer som görs åt såna situationer. Hur kan det komma sig att folk ska få äta tills de nästan spricker medans andra ska se sina barn, föräldrar, släktingar, vänner, grannar svälta ihjäl? Är det inte rent ut sagt FÖRDJÄVLIGT att inte mer händer? Vi har ju så jävla stor köttindustri, herregud.. Borde man inte kunna skicka de där 500 000 korna, som ändå inte äts upp och blir slängda i våra bruna kompostpåsar annars, till de som inte har mat att ge till sina familjer?

Jag är hycklare, för jag gör inte världen till en bättre plats jag heller. Jag äter kött på Mc Donalds som troligtvis har suttit på en ko som blivit halvt sönderslagen av folket som hanterar den vid slaktområdet, jag köper frukt på Hemköp från någon farm nere i Afrika där folk arbetar ihjäl sig för att plocka frukten varje dag, jag shoppar kläder som något stackars barn har gjort för billig lön, jag köper smycken som säkerligen innehåller material som någon har dödat för att komma åt.. Jag skulle kunna köpa kött från en lokal slaktare, handla mina äpplen hos tanten som ha egenodlade grönsaker från sitt självhushåll till försäljning, jag skulle kunna kolla att kläderna jag köper inte är gjorda av barnarbetare, skulle kunna avstå från all inhandel av smycken med opålitlig bakgrund. Jag skulle kunna stå upp och säga att jag minsann tänker stå emot, at jag inte behöver bidra till industrin som jag anser som fel. Jag tänker inte säga: "Men det spelar ju ingen roll om jag gör det, för då är det ju ändå bara jag". Ensam är faktiskt stark, och om en person någon gång börjar så har man ju första länken i den viktiga kedjan bildad..

Världen är bra fucked up alltså, och jag vill egentligen inte leva i den!

Å fy fan vad länge jag har skrivit nu..
Over and Out//

Intressanta meningar

[14:50]

Tittade i några gamla inlägg, och fann att jag faktiskt har skrivit en del intressanta saker i min blogghistoria. Måste få visa upp ett par meningar/inlägg av dessa..20060627:

Vissa människor gör mig illamående. Vissa människor har gjort mig så djupt besvikna. Jag vet att jag har gjort vissa besvikna, jag är själv ingen ängel. Men att bete sig som en fyraåring, som ska hämnas på att en annan tagit spaden ur sandlådan, det är fanimig löjligt! Vi är inte längre 15 år heller, där man försöker att på så många vis som möjligt att göra en annan svartis genom att försöka att skylta ut med en falsk bild av något lyckligt. Vi är vuxna människor - Snälla försök att hantera det som att du vore på samma plan du med. För just nu känns det som att vi aldrig någonsin har känt varandra. Just nu känns det som att jag är på ett helt annat ställe i livet.

20060726:

Mora är ju en besynnerlig stad just för att denna så kallade stad kan lyckas att få världens trevligaste människor att förvandlas till häxor och monster på bara någon månad. Även den mest respektfulle karln blir en jävla vilde i den här byn, som man snarare kan kalla "staden".. Det är helt sinnessjukt. Att man inte kan få ha normala och vettigt folk runtomkring sig. Man tror att man känner alla så väl, men under ytan på alla döljer sig alltid någonting. En person som jag tycker att jag har kommit väldigt nära pratar inte ens med mig längre. Andra som jag har umgåtts med via skolan låtsas inte känna mig, folk som jag har sett varje dag och som jag har hälsat på och pratat med så gott som alla dagar på ett skolår får mig att känna mig illamående och irriterad.. Hur kan det vända så drastiskt? Det är vad jag brukar börja fundera över om det blir för mycket tid över till att tänka. Det är bara så skrattretande.

Men visst, jag antar att vissa säger samma sak om mig, att jag förändrats. Men jag tror väl ändå inte att jag har förändrats till det värre? Jag trodde liksom att jag blivit en bättre människa.. Men tydligen har jag blivit en sämre människa för att jag är lycklig. Vilka jävla människor unnar en inte det? Att någon har varit svartsjuk över att ens pojkvän kanske träffar någon tjej på jobbet som han pratar SÅ mkt om kan jag förstå. Men att en vän blir svartsjuk på ens pojkvän.. Det har jag nog ALDRIG varit med om. Haha, vilka liv de människorna har.. Jaja..Folk i Mora är i egen klass. Alla är ju självklart inte dumma i huvudet, men det finns många rötägg, trust me! Många i Mora är självklart underbara och Stephanie är ju min bästis, och hon är från Mora. Lika tokig som jag är, så då gör det liksom inte mycket. Men många är verkligen genomfalska och jätteelaka människor. Om inte annat så BLIR många väldigt elaka och munnarna deras bara dryper av skit.. Usch, jag är så glad att jag inte bor där längre!

Over and Out//


Halvmulen

[14:11]

Jag tror att min tand håller på att ramla ur. For real.. Jag är livrädd att den ska sitta lös nästa gång jag känner efter. Den är redan lös visserligen, men att det ska gå att vicka på den. Då skiter jag på mig.. Inte bokstavligen då, det slutade jag med för länge sen, tro mig! Men jag tror i alla fall att tandjäkeln är arg och vill hoppa ur position, och det gör mig lite smått skärrad att kanske vakna upp en morgon och märka att man har en utspottad tand bredvid sig på huvudkudden. It gives me the creep.. Jag är rädd, på riktigt. Och ont har jag. Skittand!

Bessy, hunden, är hemma hos sina riktiga föräldrar nu igen efter en helg hos surrogatmamma-Victoria. Nu är det tomt. Jag saknar faktiskt henne nu, trots att jag var rätt trött på henne igårkväll. Men ändå. Det jag blev mest trött på var väl att gå ut med henne och ständigt vara orolig att hon skulle skita på någons trappa.. För häromdagen så var jag och J ute och gicke med henne, och jag var SÅ DUM att jag inte tog med skitpåsar, förstås(!).. Rätt var det var så satt i alla fall hunden och sket mitt i ett bostadsområde, på gången in till ett enplanshus. På gången alltså, typ två meter från dörren. Jag höll på att skämmas ihjäl. Och vi kan ju säga att det inte var ett litet lass, snarare tre elefantbajslass. J fick lov att gå till en närliggande gård där en gubbe stod och krattade eller nåt, och fråga efter en påse. Jag var troligen kräftröd i fejjan, och blotta tanken på att någon inne i huset skulle ha sett den lilla (eller snarare STORA) incidenten gjorde mig ännu mer generad! J kom i alla fall tillbaka med påse att plocka upp bajset med. Det komiska i situationen var att han hade fått en Hemköpskasse, ingen mindre påse.. Dessutom var det hål i påsen. Och vem fick plocka skit, om inte Victoria. Mums. Jag tvättade händerna sen kan jag lova. Och svor åt Bessy gjorde jag också. Till råga på allt fanns inte en jävla sopkorg på mils håll, så jag fick generad gå och hålla i härligheten.. Uha..

Over and Out//

Hostan bara bränner i halsen

[10:55]

Ja, fy för plötslig förkylning. Vet inte var den kom ifrån, och än mindre från VEM? Jag är nog världens mest lättsmittade människa och åker på det mesta bara av en jäkla blick av sjukdom eller nysning åt mitt håll. Nu har i alla fall förkylningen och "febern" eller var det nu var, övergått till ett frenetiskt hostande som håller på att ta kol på mig, speciellt om nätterna. Jag har pappas hostmedicin med innehåll av lite morfin i kylskåpet, så jag funderar starkt på att ta en kopp eller två så att jag slipper ha rivjärn i halsen varje gång jag harklar mig..

Helgen har tillbringats hemma här, i Falun. Ju mer man är här, ju oftare inser man att man måste byta lägenhet. Jag tål inte stället. Jag vill ha hus, eller en större lägenhet i alla fall. Sanering krävs också, då vi har små kryp lite här och var. Inte så illa som det låter dock, tydligen vanligt i gamla lägenheter. Hell no säger jag, jag vill inte tillhöra vanligheterna, så jag vill flytta istället. De jävlarna äter ju kläder.. Hujeda.. Äckligt, äckligt, äckligt!

Nu ska jag nog baka.. Eller läsa bok.. Eller kolla tv.. Kanske laga lite frukost, som antagligen kommer att bli en lunchmaträtt.. Eller sova?.. Eller kanske traska bort till Pappersvinden.. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska hitta på.. Vet att jag måste ta det lugnt för att få bort sjukan jag lider av.. Jag lider om inte annat av beslutsångest!

Over and Out//

Gömt och bortglömt..

[19:58]

Jag har börjat att lite smått röja undan alla kläder som dräller omkring. J har inte slutat än, jag saknar honom.. Bessy har gömt benet och glömt bort var.. Tror jag i alla fall, det verkar så på henne. Kan inte hitta det någonstans heller. Äh, orka. Hon får ta fram det när hon kommer på var det ligger helt enkelt. Vill att J kommer hem så att vi kan ta ut Bessy tillsammans, sen måste vi äta något..

Jag vill bara soooooova! Det här har varit den tråkigaste dagen på väldigt, väldigt länge. Fy fan rent ut sagt. Jag dör av uttråkning snart. Och torkan i halsen blir inge bättre hur mycket jag än dricker. Har kanske pratat för lite idag då, för det verkar bli lite bättre så fort jag pratar med någon. Kanske har blivit beroende av att prata?

Over and Out//

Gråt

[17:09]

Har kollat klart på Troja. Skitfilm egentligen, eftersom det inte blir som man vill att det ska bli. Äsch.. Och så har jag suttit och buhuat också. Jag är lättgråtig av mig, så jag gråter mer än vanligt till dineyfilmer. Och tack vare att jag hatar döden och är ullkomligt livrädd för den, så blir det inte direkt bättre om en film är baserad på krig, lidande och ond bråd död...

Är helt slut, jag vill bara sova. Men jag antar att Bessy måste ut och gå snart, så det är lika bra att hålla sig vaken. Måste ringa till pappa också.. Och J.. Och så måste jag.. Äh, jag vet inte riktigt om jag orkar med en massa måsten..

"själen är så trött, så trött
allt i kroppen känns utnött
känns som om tårar vill komma ut
det är bara det att tårarna tagit slut
fyll på mitt förråd och låt dem rinna
efter gråt brukar sig ro infinna
om än bara den kommer och sedan åter går
jag ändå för en stund lite bättre mår
så kom tårar och på min kind strila
så själen får sin vila
och kroppen får sitt
och allt det svarta för en stund blir vitt
"

Over and Out//


Ösregn

[14:26]

I väntan på maten så inser jag snabbt när jag kollar ut genom köksfönstret att det ösregnar. Vilken jäkla tur att jag gick ut med Bessy i tid, så att jag slapp regnet. Blir till att kolla på Troja medans jag äter lite, har så tråkigt.. Men att det ska regna så värst. Hoppades på finväder. Men.. NEJ!

Regnet bara öser ner och min mat är nu klar..

Over and Out//

Har varit ute i det fria

[13:53]

Och nu är vi hemkomna från turen ute i det friska (och inte så soliga) vädret. Min hals håller på att torka ihjäl och min mage är på gränsen till i vaakumtillstånd. Har lagt märke till att Bessy inte är så där vidare jätteduktig på att dricka vatten. Fyllde på nytt härligt vatten i hennes lilla vattenskål nyss, halva skålen är nu tom efter hennes vattenpaus som slutade i ett halvt hav av vatten på golvet. Som jag senare trampade i dessutom..

Måste städa, men jag orkar inte. Jag är helt slut. Funderar på att göra det ikväll istället. Eller något. För jag orkar inte ställa mig och göra det nu. Känner mig som en säck hungrig potatis.. Hualigen, att allt ska komma nu. Jag skulle ha städat tidigare i veckan, som J sa..

Nu ska jag värma på pizzan från igår och käka litegranna innan jag hamnar i chocktillstånd. Men först ska jag dricka något, jag kan knappt andas längre.. Sen måste jag torka upp pölen av vatten som börjar att breda ut sig på vårat köksgolv. Haklapp till hunden kanske?

Å vad äckligt. Att nysa och känna att magen är tom och kurrande samtidigt. Kändes som att jag skulle nysa upp magsäcken. Gäh..

Och by the way. Fy vad elaka hundar det finns. Har mött flera stycken som blir helt tokiga när de ser andra hundar. Bessy måste vara världens snällaste och mest lugna hund, hon säger ingenting hon. Dessutom är hon typ lite mer än ett år bara.. Högst två.. Fler hundar som Bessy till folket säger jag!

Jag kommer aldrig att kunna sluta att skriva det här inlägget känns det som, kommer på nytt att skriva hela tiden. Men nu får det vara nog. Jag måste ha mat!!!

Over and Out//

Ska ut och gå

[12:29]

Yes, nu snart ska jag ut och traska en sväng med hunden. Hon har äntligen vaknat.. Nu går hon omkring och nosar upp varenda liten matpartikel hon skulle kunna hitta under bord, stolar, i hörn och vid kylskåpet. Börjar bli smått irriterande, så jag måste ta med henne ut på en promenad. Håller på att kokas ihjäl. Känner mig helt dåsig. Så det är nog bra att kroppen får gå ut i friska luften istället för att sitta inne i den här hålan och tycka synd om sig själv.

Over and Out//

Hundvakt

[11:35]

Bessy, hunden som jag ska vakta i helgen ligger bredvid mig på golvet och sover på rygg. Ser förfärligt roande ut. Och nu är det inte så att jag också ligger på golvet, vilket det lät som när jag skrev första meningen.. Hm, what?

Jag har fått halsont. Jag är inte svullen i halsen, utan har bara ont. Jävla skit, vi som ska vara i Falun hela helgen. Kul att bli sjuk då! Jag har dessutom blivit så torr i halsen att jag inte kan svälja utan att få en hostattack. Har legat och hostat och halvt kvävts om vartannat. Jobbigt som satan, och jag kan tänka mig att min J inte fick mycket sömn.

Svettas som en gris. Ingen kul information, I know. Men likförbannat så svettas jag. Feber? Njä, brukar inte ha feber. Måste nog ut och gå med Bessy ett tag för att svalka ner mig lite. Ellinor och Magnus, mina danslärare (som är gifta), kom och lämnade Bessy hos oss runt kvart över sju i morse, så jag måste nog ut och gå med henne nu. Hon sover visserligen som ett troll, men jag får väl väcka henne lite försiktigt och fråga om hon vill gå ut.

Jag har förfärligt svårt att stava rätt nu märker jag. Uppdaterar senare idag då jag fått ordning på min skalle och mina fingrar!

Over and Out//

På Pappersvinden

[14:55]

Har nyligen käkat lunch med Monica, Micke och Linda. Jag åt Pan Pizza, jäkligt exklusivt verkligen.. Eller inte. Men det funkade. Dock hade jag ätit en monsterstor muffins kort dessförinnan, ingen planering i kroppen här inte. Så jag blev rätt proppad i magen kan jag tala om. Huh..

Sitter för övrigt och ska fortsätta att pilla med mitt miniminimini-album. Det måste bli klart idag, det är ju så litet. Det är så skönt att vara här hela dagarna, då får man ha trevligt sällskap och hålla på med det man gillar. Har stått och dreglat över en massa Melissa Frances-papper som är helt underbara. Jag vill scrappa julkort redan, det säger ganska mycket. Helt galet. Trodde att Monica skulle få hjärtattack ett tag, även jag själv blev rätt uppspelt ett par gånger.. Dock inte riktigt lika mycket som Monica, men ändå :)

Nu ska jag gå ifrån kassan då det verkar komma kunder, och jag kan ju inget just, så det skulle ju vara dumt om jag sitter här som ett fån och flinar när någon går in genom dörren och vill ha bra service.

Over and Out//

Nu beger jag mig

[11:12]

Nu är det dags att bege mig bort mot Pappersvinden. Har suttit och kollat på Stolthet och Fördom medans jag käkade frukost, gillar den filmen så mycket. Men jag ska inte kolla klart på den, för nu  kliar det lite i fingrarna.. Muffinsen blev inte så tokiga som jag hade tänkt mig, men de är inte direkt vackra att se på heller :) Men vadfan, de ska ändå ätas, så what the hell..Bjuder på ett gammalt foto på Gisella, Lina och Elin vid matsalen. Härliga tider, I miss it.. Får träffa alla snart igen hoppas jag. Jag längtar efter dem så att jag spricker!

Over and Out//

Shit!

[10:11]

Jag skulle aldrig ha sagt något.. Muffinsen ser ut som högar av skit igen. På bara någon minut förvandlas de från att se ut som en normal-halvgräddad-muffins, till att se ut som en gödselstack. Fan vad tråkigt. Det brukar ju bli så bra annars. De där förbannade formarna alltså. Hoppas dock att de funkar att äta trots den undeliga formen.. Det var ju jättegod smet med massor av geisha i. Kanske skulle ha hållt det till smet i fornarna, inte gräddningen. Nu är jag arg på mina muffins!!

Over and Out//

Nuså

[10:00]

Nu öppnar Pappersvinden. Å gud vilken tönt jag är :) Muffinsen står i ugnen, blir något tokigt med smeten, den är mycket lösare nu än vad den brukar vara. Jag skyller på formarna från Toppits igen. Om muffinsen blir till att se ut som bajskorvar igen så kommer jag att slänga formarna direkt.

Har nu målat mina naglar lila, mest för att jag annars river på dem så att de blir så tunna att de går av. Sen sätter jag på mörkare nagellack för att slippa att det ska se ut som att jag har pillat i något brunt efter dagens scrapträff, för där används nämligen brunfärg till att "sota" kanterna, Chalk som det heter (tror att det stavas så?).. Det blir så förfärligt fult att ha röda eller vanliga naglar och sen se ut som bajsmannen om fingrarna.

Jag har hamnat i någon ny bajs och kiss-era tror jag. Brukar inte prata så mycket bajs annars, men nu är ju det de enda jag gör för bövelen. Ber om ursäkt för det. Det är väl bara dåligt ordförråd I guess.

Håller på att lyssna sönder soundtracken till Step Up. Jisses vad bra!

Än så länge ser muffinsen ut att må bra, men jag får väl se om de tippar idag igen. Ber att de ska sluta att göra så, annars kommer jag nog att sluta upp helt med att baka. Eller så uppfinner jag helt enkelt nya muffinsformen. Victorias Tippade Geishamuffins.. Hm..

Over and Out//

Scrapbooking

[09:25]

Uppe relativt tidigt ändå, imorgon blir det ännu tidigare. Då ska vi till Banken och fota litegranna, ska bli så skoj. Måste hitta något svart att ha på mig bara. Hm. Är uppe nu för att baka lite muffins som jag kan ta med mig till Pappersvinden. Gud, jag har verkligen blivit beroende av att baka muffins. Förstår inte varför egentligen. Nu tänkte jag försöka göra Daim-muffins. Eller om jag inte orkar krossa Daimen, då tar jag Geishan istället..

Var på Pappersvinden hela eftermiddagen igår, sprang runt och pratade en massa, Ulrika kom in och var inspirerande i sin vanliga ordning. Angelica ringde också, så man kan ju säga att gänget var samlat, på sitt vis, redan igår. Var även på kurs för min kära bror mellan 18-21. Intressant att lära sig lite mer om fotoredigeringsprogram, igår var det GIMP. Behöver verkligen det! Och ikväll blir det träff, med "gänget": Ulrika, Monica, Angelica och jag. Ska bli så kul! Håller på att scrappa ell litet, litet mini-album. Kommer att bli så sött, kan tillochmed sätta det på en nyckelring om jag vill..

Nu måste jag baka, och eventuellt käka lite frukost. Eller så tar jag med mig mackor och så äter jag med Monica på Pappersvinden. Å för en rolig dag!!

Over and Out//

Glädje

[11:46]

Inlägget blev sparat trots allt, tack och lov.

Nu känner jag för första gången på länge att det ska bli kul att få undervisa dansgrupper igen. Har haft lite smått ångest hela sommaren för hur jag ska klara av att fixa ihop tre olika danser, men nu verkar det liksom lösa sig rätt fint. Har visserligen en dans som jag inte ens har påbörjat, men det är nybörjare, så det ska väl inte bli så svårt hoppas jag.

Här bjussar jag på lite olika bilder från allt möjligt som har hänt under några dagar. Balkongutsikt från mor och fars hus, Js tattoo, Oliver igår på travet, mina bjasmuffins, fåglarna som brukar käka i fågelholken som bor under taket i hos my parents i Vika, gräser där jag låg och lekte med hunden i Lördags, vårat äppelträd, katten Zimba, friggeboden som min älskling håller på att bygga hos mor och far, vår kanin Nicke Nyfiken, hästar från travet igår, Oliver (eller var det Dynamit-Harry?), våran ridbana och hästarna i hagen och bakom dem bergen och dalarna..Vika är den bästa plats som finns att vara på, jag älskar att vara hemma hos min familj och våra djur. Man är omringad av djur, till skillnad från här där man har tur om man får se fåglar ungefär. Det är lika mysigt att vara hemma i Vika som det är att vara ute i Sågmyra hos Micke och Monica och Ambi!

Nu ska jag ut och traska en runda, sen drar jag till Pappersvinden och hälsar på Monica, eller om det är Micke som är där. Hoppas att alla tre är där, Monica, Micke och Ambi :)

Over and Out//

FAN!

[11:05]

Har suttit och redigerat ett inlägg nu ett tag, kollade på förhandsvisning, och så försvann allt. Nu är jag ARG på Blogg.se, mycket jävla krångel alltså. SKIT!! Nu skiter jag i att göra om det.. Fan för blogg..

Over and Out//

God förmiddag

[09:46]

Solig dag, igen. Skulle bara vara fint till imorgon hörde jag en fågel vissla i mitt öra. Bittert. Hoppas att värmeböljan kan hålla ett och ett annat moln borta. Trav igår var för det första olidligt varmt och för det andra helt i min smak. Nästa gång ska jag våga spela också. J vann, tjänade 2 kronor. Satsade 30 spänn på häst no 4, en dansk, på placering. Hade han tagit honom som vinnare hade han vunnit mer såklart, men nej.. Han skyllde på Tommie i kassan för det.

J har bränt sig. Säger att han bara var utan tröja en kort stund igår förmiddag, men det tror jag inte ett skit på. När han kom hem så kom han in i köket där jag satt, var allmänt dirty i ansiktet med en mallig min och utbrast: "Jag har fått färg." Han är kräftröd, och randen han har nere vid byxlinningen var skrattretande igår kväll. Jag såg den till och med i mörkret. Och jag skrattade, vill jag lova!!

Kan inte släppa min koreografi ut skallen. Den är så härlig. Jag vill bara upp till danssalen och dansa nu, men jag orkar inte. Jag tänkte sticka bort till Pappersvinden och sitta där ett tag och umgås och scrappa lite om jag har någon skaparglädje idag. Jag vill ju ut i solen, men jag kan ju inte direkt gå ut och sätta mig utanför, för då kommer våran haltande granne som J även kallar för "sin kompis", eftersom han inte vet vad han heter. Så ska man sitta och vara trevlig mot honom i en halvtimme, och jag orkar ärligt talat inte det idag. Han är ute varje gång jag ska gå någonstans, och jag menar verkligen VARJE.. Jag låser dörren, går ut genom porten, börjar traska ett par meter, sen ser jag honom, gubben med kryckan som haltar fram i sina utslitna adidasbyxor och tofflorna som släpar lite irriterande i backen. Då vill man bara vända, men man hinner bara himla med ögonen innan han har hunnit höra att man kommer och vänder sig om. Sen är det kört! Jisses vad jag klagar, men det kan faktiskt vara en aningens annoying..

Nu ska jag ringa till mannen i mitt liv, som ringde och väckte mig för att jag skulle fylla hans mobil från internet, för att se vad han gör och självklart fylla på mobilfanskapet åt honom.

Over and Out//

Koreografering pågår i köket

[15:33]

Muffinsen är klara för längesen, smakade ingenting och ser ut som bajskorvar.. Eller bajshögar snarare. Ingen lyckad bakdag idag inte. Och Tobleronen som jag hade i har försvunnit totalt. Smakade verkligen inget, och jag tänker skylla på de där jäkla muffinsformarna från Toppits. Jag som trodde att de inte skulle vara nå bättre än Eldorados, och nu säger jag att de faktiskt inte var det heller. Jag skyller på formarna, sådär - Deras fel att det blev fel idag. Trots att jag faktiskt tror att jag kan ha gjort något litet fel, men det vill jag egentligen inte erkänna.

Alla verkar säga att det är så förbaskat varmt, jag som inte ens har varit ute något idag. Skäms verkligen att säga det ska ni veta. Det är ju hemskt. Här sitter man och klagar på den typiska svenska sommaren, och när solen väl kommer fram och gör allting stekhett så går jag inte ens ut. Syster ringde igen och berättade att det var 27 grader i skuggan ute i Vika utanför Mora. Hästarna håller bokstavligen på att stekas till hamburgare i den hettan, så de skulle tas in så att de slipper den värsta hettan.. Fast egentligen så har ju den värsta hettan redan varit I guess, för de brukar ju säga att det är mellan 11-15 som det värst. Det är väl visserligen strålarna som är värst då kanske.

Jag är i full rulle att koreografera till en ny dans här mitt i köket. Det går faktiskt bra, tror att jag har en rätt bra idé på G, det känns asbra. Tänker nog mixa in lite mer jazz i streeten. Som det känns nu så har jag lyckats med det ganska bra. Och låten är ju helt suverän. Älskar när de tar med fioler i hiphop! Haha, det är så galet kul att koreografera just nu, fick värsta inspirationen. Nu måste jag fortsätta innan J kommer hem och förstör ;)

Over and Out//

Bak

[13:56]

Så missbildade som de här tobleronemuffinsen som jag har i ugnen just nu ser ut är nog svårt att överträffa. Ser helt retarded ut. Jag kan inte annat än skratta alltså.. De ser ut att vara som en helt vanlig muffins, fast tippad åt sidan. Jag fattar inte vad som hände, måste ha blivit för tunga och tippat helt enkelt. Kan inte sluta att skratta. Hahaha.. Ska knäppa kort sen och visa fanskapen.. Jisses..

Jag håller på att dansa här i köket medans cp-muffinsen ska bli klara. Full fart, har redan sparkat tårna i ena väggen typ tio gånger. Jag sparkar och gör piruetter och stånkar och pustar. Grannarna rakt över har nog roligt åt mig om de ser mig genom fönstret :)

Over and Out//

Muffins & Dans

[11:53]

Har suttit framför tvn nu på förmiddagen, snackat lite med my big sister som hade massa spännande att berätta imorse när hon ringde. Intriger, hujedamig, hur kan det vara så spännande? Nu tänkte jag att jag skulle baka litegranna, igen.. Jag har blivit muffsoholist. Nu ska jag baka daimmuffs och kanske geishamuffs igen. Har dock inte rätt muffinsformar, brukar använda Eldorados underbara oversize muffinsformar, nu fick jag nöja mig med Toppits Stora Muffinsformar, som jag redan har dömt ut.

Jag vill dansa nu, nu är jag så jäkla sugen att det hoppar i kroppen. Vill gå på ett uteställe som enbart spelar hiphop/rnb, så att jag kan få dansa av mig litegranna. Inga jäkla schlagerhits från 90-talet, bara massa dunka dunka. Då är jag nöjd. Då får jag dansa ur mig all streetdance energi. Tyvärr så finns det ju inget sånt ställe här i Falun, så jag får inte stilla mitt begär.. Borde kanske gå till danssalen och koreografera litegranna nu när jag har sån dansglädje. Åh, jag vill ha ett eget danskompani nuuuuu!Drack en sån där Nutrilett till frukost imorse. Var väl inte det godaste som mina smaklökar har skådat, men det funkade. Så nu ska jag köpa mig ett gäng billigt på Willys. Tyvärr så stillade det dock inte hungern speciellt mycket. Jag är redan vrålhungrig och orkar inte göra mat än. Men nu måste jag, annars tror jag att det kommer att bildas en del vaakum i magen, och det kanske är lite onödigt.

Ikväll ska vi på trav i Rättvik. Har aldrig varit på trav och fattar inte det roliga med det egentligen. Vi ridbrudar hemma i Vika ser helt olika på hästhållning gentemot travfolket om man säger så. Men det ska bli intressant, kanske tillochmed spelar, trots att jag är helt värdelös på trav. Min svärfar däremot, har riktiga skills med travarna. Han vinner lite titt som tätt..

Kanske dags att gå ut en sväng i solen, det är ju faktiskt ganska så fint väder ute trots att jag trodde att väderfolket skulle ha fel. Tror att det blir till att gå en vända i parken runt lasarettet, skulle vara skönt tror jag.

Over and Out//


Falun nästa

[17:37]

Japp, nu bär det av hemåt. Har varit nere i stallet och mockat skit i nästan två timmar. Helt slut nu. Pju! Men nu är det rent och fint hos tottosarna, det är viktigt. Ska till Js mor och far nu och grilla lite innan vi åker. Jag tycker bara att jag äter och äter hela tiden. Det är ju det enda jag gör om dagarna. Så jag ska börja dricka Nutrilett eller något en gång om dagen, till frukost förslagsvis eftersom jag aldrig får i mig någon sådan annars..Några bilder från mitt ej färdiga tag-album. Måste göras klart, jag är så seg!

Over and Out//

Live

[13:31]

Ja nu har jag suttit och glott runt på diverse bloggar och inte hunnit att ens börja kolla på filmen. Har hunnit lagt in alla bilder från mobilen till datorn också, skitbilder de flesta men ändå. Kom på att jag troligtvis inte har tillgång till dator nästa vecka heller, så jag kommer att bli inaktiv ÄNNU ett par dagar. Jag vill ha en bättre dator, och framförallt, en BÄRBAAAAR!

image109

Puma Jamaica har under många herrans år varit min totala förälskelse i hela parfymträsket. Luktar gott, är billig och passar därför min fattiga studentplånbok. Men nu har minsann Puma fått sig en konkurrent i form av J.Lo's parfym Live. Helt och hållet underbar, bara flaskan vill man ju äta upp. Innehållet sen, passar mig perfekt och luktar ljuvligt. Så jag luktar nu för tiden inte Puma Jamaica, utan J.Lo parfym. Live - Min favorit i träsket.

Over and Out//

Jag vill ha sol på mig!

[12:33]

Ja äntligen verkar solen vara här för att stanna. Peppar, peppar, ta i trä.. Men varmt är det i alla fall. Sjukt varmt, har redan fått ont i skallen. Jag har lätt för att få värmeslag nämligen. Mora Festivalen igår var lika tråkig som i förrgår. Med andra ord värdelös. Inget att se, ingen vettig att prata med. Ångrade dock att jag inte hälsade på Julia som är hemkommen från utlandet. Fick ett sånt där chicken moment, då jag ballar ur och inte vågar hälsa. Fegis!

Idag är det hemfärd till sköna Falun som gäller. Dags för mig att börja planera undervisningen i höst. Ska undervisa tre streetdancegrupper i minst sagt varierande åldrar. Streetdance Nivå 1, nybörjare åk 1-3. Streetdance Nivå 1, nybörjare åk 4-6. Streetdance Nivå 3, avancerad, eller om den heter mellan för tonåringar.. Men det ska bli ett stort äventyr. Jisses Amalia. Jag är nervös som satan, men vet att det kommer att fixa sig finfint i slutändan ändå. Jag brukar ha flyt när det gäller dans och undervisning, faktiskt.

Scrapbooking är tidernas största beroendeframkallande syssla. Man kan ju nästan scrappa allting, förutom bestick då kanske.. Och en del andra saker som är ganska svåra att göra i papper. Men det är ju så kul så man blir alldeles till sig. Har varit och farit på Pappersvinden hela förra veckan nästan. I alla fall Måndag till Onsdag. Tillbringade nästan hela dagarna där, åt, fikade, scrappade, pratade. Det är så underbart, speciellt med Monica där. Hon är en ängel och världens bästa svägerska!!!! Och hon är så bra så att man blir tokig, hon kan få till så fina saker att man får gåshud. Så mycket tanke bakom sakerna som hon gör, så mycket liv i det som skapas, så mycket känsla. Man blir förtrollad! Jag får så mycket inspiration, och just nu håller jag på att pilla med ett så kallat Mini-album som ska handla lite om mig tror jag.. Jag har inte fått en helt klar idé än, men bra ska det bli.

Jag har tänkt att jag ska hinna se Step Up innan vi åker till Falun igen, så om jag har tur så är tv:n ledig nere. Då kan jag sätta mig i lugn och ro och glo på dansfilm. WihooO! Måste även försöka få tag på Rock A Doodle, som verkar helt omöjlig att få tag på dvd.. Världens bästa tecknade film, nästan..

Over and Out//Aj som fan!!

[18:12]

Jag har bitit mig i kinden. Jag har bitit mig så förbannat hårt i kinden att den har domnat av helt. Fattas bara att jag ska börja dregla också. Aj vad ont det gör. Fråga mig inte hur jag kunde bita mig heller, det vet jag nämligen inte själv. Åkte bil vet jag att jag gjorde, och att jag pratade med lillsyster, eller skrattade. Och PANG, så hade jag bitit mig.. Eller.. Pang lät det väl kanske inte, men ont gjorde det!

Idag har ena hästen haft kolik, så jag har gått runt runt lite i hagen, sen har jag gått fram och tillbaka på vägen utanför huset. Nu har jag motionerat för ett helt år.. Roffe, tysken alltså, var hästen som hade magont, och det var inte nådigt. Han svettades, så ont hade han. Så jag fick så snällt gå med honom (i typ en och en halv timme!!) tills magontet hade släppt. Jisses vilken olycka. Jag tror att det vilar en förbannelse över vårat stall, på riktigt.. Alla hästar som tidigare varit friska som nötkärnor blir sjuka. Det kan ju inte bara vara otur längre, för nu är det inte en häst vi pratar om, utan FYRA stycken, varav tre av dem är döda idag..

Ikväll ska det bli fest, Mora Festivalen. Inget drag igår kan jag berätta, hur tråkigt som helst. Dessutom känner man sig som en gammal pensionär bland alla ärtiga 14-åringar som vinglar omkring i folkmassan. Det är faktiskt tragiskt. Och jag känner mig konstigt nog mycket GAMMAL. Huh, ikväll ska vi in på öltältet och umgås med den äldre skaran.. Men även där springer små barn omkring förstås, inplankade och glada..

Nu ska hästarna in, sen ska det ätas och drickas lite och sen bär det av in mot Mora..

Over and Out//

I'm back in business

[18:51]

Ja, jag är tillbaka, hel och levande. Ska bara skriva att jag lever, för nu har jag inte tid att blogg om min vecka utan dator. Det tar vi sen. Mora Festivalen ikväll. Jag ska dricka och spöka ut mig och visa min bättre hälft, I hope!

Over and Out//

hits