God förmiddag!

[11:11]

Jag vaknade i panik innan tio och trodde att klockan var efter tolv. Insåg att så var inte fallet och somnade om en stund. Vaknade, kollade klockan och då var den tio i elva. Jag hatar att sova så länge. Känns som att hela dagen går bort. Nu är jag hur som helst vaken i alla fall, och har massor att göra idag.

Måste se över alla koreografier och avsluta dem, sätta placeringar och lite ditt och datt. Jag orkar egentligen inte, men jag måste. Ska jobba ikväll från 21-04. Kommer alltså inte kunna se Let's Dance finalen, och det blir jag inte glad över direkt. Har drömt om ett jobb på ICA Maxi inatt, var en fruktansvärt skum dröm. Kanske är där jag kommer få jobb i framtiden då, who knows? Nu har jag tagit upp sånt tråkigt skit som får varenda läsare att fly i skräck, så vi ses kanske i ett annat liv..

Oj, nu kom något stort in genom brevlådan....

Over and Out//

Så ska det låta minsann..

[23:36]

Danssal, oh, danssal. Vad vore jag utan denna danssal? (Förmodligen tio kilo tyngre, minst...)

image304

Vettiga människor sover nu.. Jag sover inte. Ni får dra slutsatsen själva. Allt kan inte vara självklart här i världen. Kollar på Så Ska Det Låta. (Anna) Sahlene är en av fyra artister, och GUD så bra hon är. Kalasbra på att sjunga, har inte för mig att hon var så här bra. Hon och Peter Johansson överglänser Carola och Andreas Johnsson - Med hästlängder är de SÅ mycket mer spännande att lyssna på.

Ska väl ta och bogsera arslet till sängen snart, ska ju trots allt jobba stängning på donken hela helgen. Ser inte fram emot det kan jag avslöja. Vill hellre inte jobba alls. Men vad fan, det blir säkert kul i slutänden.. eller inte.. Jag vill inte ha Måndag heller, för då drar de sista hårda veckorna igång på dansstudion, och mina batterier är inte fullt laddade för det än känner jag. Ska dessutom hinna koreografera med Marica inför Open Jam (det ser jag däremot VERKLIGEN fram emot!). Kommer bli hektiskt med tanke på att jag har jobbtider på Mc Donalds Måndag-Lördag, jobb på DANSA! I Falun Måndag-Torsdag och ska hinna trycka in repetitioner med Marica någonstans emellan allting.

Det här med dans är så otroligt oförutsägbart och extremt spännande på alla vis. Man vet liksom inte var man hamnar till slut. Jag vill hamna på världscenerna, men vad jag vill och hur det kommer att bli är två helt olika saker - Kom ihåg det! Jag håller tummarna stenhårt, blundar och kör på som ett galet godståg tills rälsen inte räcker till längre, det duger bra för mig.

image303

Over and Out//

Gordon är en riktig borstbindare..

[21:56]

Nu är det dags för Gordon Kitchen Nightmares efter två timmars hockeytittande. Mora-Brynäs. Mora är väl lite halvkassa som vanligt. Förstår inte hur vissa får spela alls. Simons, vad säger man om honom? Jag gillar inte hans spelstil alls, tycker mest han är dålig. Han borde sitta, likaså målvakten som jag inte kan stava namnet på. In med målvakts-Lasse som står och öppnar dörren till båset, han är kung i jämförelse med snubben som står vanligtvis. Han kämpar för sin rätt att stå, det verkar inte ordinarien göra alls.

Mardrömmar i köket. Gordon svär som en borstbindare, och det passar sig faktiskt förvånansvärt bra in i kvällstvrutan. Och apropå inget alls så vill jag ha mer Girls Of The Playboy Mansion på tv, det är ju bara SÅ bra!

Som Jocke brukar säga: The Friday Cock (Fredagskocken lite absurt översatt).. Också apropå inget alls... Bara så ni vet.

Over and Out//

Excuse me miss..

[17:18]

Hr precis kommit hem från 47:an. Hamburgare är så gott från Sibylla! Jag, Jocke, Marica och Marcus var och käkade, sen lämnade vi Marica på dansstudion. Vi dumpade inte henne där, som det kan tolkas ur min mening, utan hon skulle ha klass så vi skjutsade upp henne dit helt enkelt.

Har suttit och kollat lite på Youtube. FAN vad jag är avundsjuk på Irene Pallarés. Vill kunna dansa som henne. Helt sjukt duktig dansare.

Nu ska jag vara odansig och äta massa Ben & Jerry-glass och kolla på när min kära sambo spelar Black på Xbox:en. Senare blir det So You Think You Can Dance :D

Over and Out//

Diamonds in the Back

[14:47]

Sitter och lyssnar på massor med musik. Marica och jag spånar idéer, kommer inte så långt just nu. Bara massor av musik, hela tiden. Man blir nästan lite snurrig! Men det är kul..

Äta hamburgare idag, gottigotti. 47:an blir några kronor rikare med andra ord. MUMS!

Over and Out//

I hope this old train breaks down

[15:07]

Huvudvärken vill inte avta, hur mycket vatten jag än dricker så verkar det som att min hjärna inte vill ge sig. Det stör mig enormt mycket. VÄNNER går på tv, snart är det Gilmore Girls också. Så jag ska glo på det ett tag till, tills Jocke kommer hem, sen kanske vi hittar på något vettigt.

Jag vill åka utomlands - NU!

Over and Out//

Besiktning = Ruinering

[11:28]

Måste påpeka att det inte har någon som helst fördel i att få en kvinnlig besiktningsman.. Hm, vad fel det blev. Jaja, hur som helst så var vi alltså och besiktade bilen för ca en timma sen. Gick därifrån med ombesiktning och ett urladdat batteri då kvinnan hade lämnat stereon på, dörren öppen så att alla lampor i bilen stod på, så det resulterade i att Jocke inte fick igång bilen när vi skulle därifrån. Ingen bra start på dagen, kan man lugnt påstå. Nu måste vi byta färdbromsar bak, fixa glapp i styr- och spindelled. INTE bra! Vi har inte den ekonomin just nu.

Det är sjukt, det här med pengar. Jag har två jobb där jag jobbar som om det vore en heltidstjänst och tjänar ändå kasst. Vad ska man behöva tåla för pengarnas skull? Jag vet många i min närhet som har det lika illa, om inte värre. Man sliter för skitpengar och mår dåligt för att man måste tänka på ekonomin varje gång man handlar. Uttrycket fattig dansare har fått en helt ny innebörd senaste månaderna.

Jag längtar efter ett bra heltidsjobb!!

Over and Out//

En fixad människa i en ofixad människas kropp

[10:22]

Snart dags att ta bussen till jobbet. Fryser, ögonfransarna trasslar ihop sig och jag vill bara sitta under filten hela dagen och mysa med min sambo! Har kollat schemat inför kommande veckor på Donken. Om två veckor har jag inte en enda jobbtid under hela veckan. Halleluja - INTE! Fan att det ska börja om igen. Jag hatar det här!!!!

Jag har sminkat, borstat, polerat, och fortfarande ser jag ut som om jag precis gått upp ur sängen. Det är underligt, hur dåligt smink biter på mig.

Positiviteten har tagit sitt pick och packat resväskan och hoppat från balkongen. Nu har Mr Arg och Bitterfitta tittat in istället. Trevligt, trevligt!

Over and Out//

Tillbaka till verkligheten 2

[08:34]

Jag har börjat sortera ner de rena kläderna i byråerna vi fick av pappa och mamma. Nu känns stället en gnutta mer organiserat, trots att det inte ens var en femtedel av alla kläder som måste sorteras. Jag är positiv idag!

Donkenjobb idag, 11:30-15:00. Ganska gott att bara jobba tre och en halv timma när man har känt sig hängig ett par dagar. Jag ser faktiskt fram emot att tjäna lite pengar. Inget dansjobb ikväll, vilket innebär mer tv-tittande för mig, och så hinner jag se So You Think You Can Dance Scandinavia också(!!). Missade det igår nämligen, hann se fem minuter typ. Hur som helst, så har jag har polare som har sökt dit, och det kan man ju bara inte missa. Och förresten, ni vet Tobias från Let's Dance? Han som dansar med MatTina... Han har sökt till So You Think You Can Dance också. Kändes lite skumt att se honom där bland alla. Men, det ska bli spännande att se fortsättningen.

Gud vad jag känner mig positiv idag.

Over and Out//

Hemåt Falutrakten

[17:35]

Ja, dagarna går fort när man har roligt, det är ett faktum. Tråkigt är det minsann. Har precis visat pappa och mamma bilder på lägenheten. Planerar gör vi för fullt, hur ska det möbleras inför framtiden måntro?

Jag vill verkligen stanna här, inte åka hem till lägenheten och matlagning och städning och massa annat man slipper när man är här hos mor och far. Eller.. Nog hjälper jag till allt, men inte på samma vis som jag måste hemma hos mig själv förstås ;) Men vad jag ser fram emot hemma är att träffas med Marica och smida fler planer, det är alltid roligt!!

Har inte något vettigt att skriva, därför ger jag upp medans jag fortfarande har läsare kvar.

Over and Out//

Solen ger mig fräknarna tillbaka

[14:10]

Har suttit ute en stund vid ett av våra härbren. Underbar dag! Junior har såna vårkänslor att han är alldeles galen så fort han får en tass utanför dörren. Solen skiner för fullt, är till och med ganska så varmt ute nu.Jag har fått tillbaka mina fräknar som har legat i dvala över vintern, nu när solen är framme så kommer de som ett brev på posten. Så, nu när de är tillbaka så kan jag med andra ord inviga vårsäsongen.

image302

Ser inte fram emot hemresa alls. Vill stanna här hos mamma och pappa en vecka till, minst.. Är så skönt att ha människor att prata med. Pappa är så vettig, man vill liksom vara mer som honom ibland. Men vi är ju här igen om två helger, då är förhoppningsvis Marica och Marcus med också :)

Har precis käkat mat, så nu går vi ut och fikar i vårsolen.
Over and Out//

Jag går snart i taket av allt debatterande!

[17:58]

Snart är det hockey på tv. Mora-Malmö, eller tvärtom. Viktigt att se på, tydligen. Jag är inte så överväldigad precis, snarare uttråkad över nyheten att jag kommer få lov att sitta och glo på hockey i två timmar. Jag är inte på hockeyhumör idag helt enkelt!

Har haft debatt idag. Först hemma hos svärföräldrarna och sen med min egen familj. Rovdjursfrågan är just nu enorm i Dalatrakten. Eller, säg när den inte är enorm förresten. Jag har ärvt pappas tankar och åsikter om saker och ting, och ser mig själv som en ganska vettig människa. Det tycker väl kanske alla om sina egna åsikter förstås.. Hur som helst, my point is: jag förstår inte människor som tycker att man ska utrota vargen till exempel. Hur i h-vete kan man komma med argument som att vargen skulle vara farlig för människan när den inte har dödat en människa sedan artonhundra-frysit-fast? Jag måste påpeka att det är ganska så underligt att säga att vargen är ett hot mot ens barn när de ska ut och bygga kojor i skogen när man stöter på våldtäktsmän och mördare som jobbar på dagis. Hallå, hundar dödar fler människor på ett år än vad en varg har gjort på tvåhundra år..

Jag är inte påläst, jag kan ha fel, men som jag har uppfattat det så har faktiskt ingen människa blivit dödad av en varg på mycket, mycket länge. Nu vill någon moderat att man ska få in lite nytt blod till den svenska stammen, helt enkelt importera hit lite ryska vargar. Det man fick höra då när vi diskuterade det var: "Hur ska det bli när de där aggressiva ryska vargarna komer hit, då kan man ju inte gå säker, framför allt inte små barn." Vadå höjden av rasism. Som att ryska vargar skulle vara mer aggressiva än svenska? Grejen är väl den att svenska vargar attackerar hundar ute i skogen bara för att de flesta av de attackerade hundarna faktiskt är jakthundar med ett visst behov av att jaga upp sitt "byte" och driva det mot jägaren. Även en hund som inte är tränad för jakt brukar kunna jaga upp djur och försöka driva dem, eller helt enkelt valla dem till att stanna tills husse eller matte kommer. Är det då inte ganska så logiskt att vargen i sin tur skyddar sitt liv? Jag skulle utan tvekan skydda mig om jag känner mig trängd och jagad. Det ligger väl i alla djurs, även människans, natur att skydda sig själv om man inte längre kan fly? Instinkten tar över även hos oss till slut, hur smarta vi än påstås vara.

Jag har helt enkelt mycket svårt i att förstå folks argument mot att minska vargstammen. Visst, jag förstår ilskan i att förlora trettio av sina trettiofem får om man tjänar pengar och lever på att äga får. Å andra sidan så har man faktiskt konstaterat att det i många fall har varit hundar som har rivit och dödat fåren, grejen är den att det verkar som att det är vargen som pekas ut som boven bara för att den redan är ganska "hatad" och att många vill att fler ska vilja ha bort den helt. Jag förstår att man känner ilska och sorg i att ha förlorat sin hund i en vargattack. Jag skulle själv bli utom mig av sorg och ilska om min hund blivit dödad, det säger sig självt. Jag skulle antagligen vilja ha ihjäl vargen som gjot detta. Men å andra sidan så måste man nog lägga band på sina känslor och inse att det faktiskt inte bara är vargens fel till att sådant händer. Ska man enbart skylla på vargen i dessa lägen? Man måste ju också se att det faktisk tillhör naturens gång att djur ofta blir dödade av starkare motståndare.

Människan är ett mycket egotrippat djur, det kan vi allt konstatera. Naturen sköter sitt till slut, hur mycket vi än breder ut oss. I grund och botten är det faktiskt vi som skapar dessa problem, att rovdjuren kryper allt närmre inpå våra hem och hus. Vi minskar konstant deras tillgångar och gör i slutändan det omöjligt för dessa rovdjur att överleva. Som de säger på en reklam på Animal Planet: "Om några hundra år, ska då våra efterlevande släktingar se oss som den stora apan, eller som den där giriga apan?"

Over and Out//

Påsken är nu över!

[11:34]

Jaha, påsken går lika fort som den kommer. Tur att man inte påskpyntar säger jag. Är hemma hos svärföräldrarna, var ute på rajraj igår, vilket resulterade i att man känner sig rätt hängig idag. Håret är risboll, ögonen är lite svullna, näsan är röd och man vill bara äta godis hela tiden. Har lilla Oliver här, sötare unge får man leta efter, om man bortser från Amberle förstås! Var med och spexade igår på 40-årskalaset, dansade bakom Nanne Grönvall, Elvis och John Travolta.

Ja, som sagt så är påsken över.. Hur som helst, Glad Påsk trots att jag är ute en dag för sent.

Over and Out//

Mamma och pappa

[19:53]

Nomineringen Världens bästa människor går till: Mamma och pappa. Och vinnaren är.... MAMMA OCH PAPPA!! Kan inte finnas något bätre här i världen. Vad vore jag utan dem? Gud, vad jag älskar min familj!!!!

Har ätit tårta för både pappas och Alexandras skull, gottigotti. Mår pyton igen, men jag älskar tårta ändå. Känner mig ännu mer hängig än tidigare, men firar födelsedagsbarnen ändå. Jag gör mycket trots att jag inte orkar egentligen. Ja, vad gör man inte för laget liksom?

image301

Over and Out//

Men lilla syster då!!

[12:10]

Ja, jag måste ju avslöja att min älskade lilla (läs: mycket lilla!!) syster fyller år idag. Hon blir myndig. Jag kan inte förstå hur något så litet kan vara så gammalt? Jag förstår ju fan knappt att jag själv faktiskt kan handla på Systembolaget än. Och så går hon och blir myndig. Vad är detta för påhitt? Hon är ju för liten.. Jag är förvirrad, frustrerad och framför allt livrädd för att jag inte kan få tiden att stanna. Snälla, ta mig tillbaka till 1998.

image299


Söta, lilla Alexandra. Tänk när vi var små. På bilden är vi i Karlstad, hälsar på storasyster på RIK0-kursen. Kommer du ihåg? Jag minns det så väl. Tiden går för fort, jag hinner inte med att uppfatta allt som händer. Jag vill inte inse, inte erkänna det, men du är stor nu..

image300

Har knappt några bilder på denna dator på oss två. På bilden ovanför så har jag scrappat tre underbara bilder på oss dock, barnens dag typ -94 eller -95. Du var Pippi Långstrump och jag var.. ja, vad var jag?

GRATTIS PÅ 18-ÅRSDAGEN MIN ÄLSKADE, SÖTASTE LILLASYSTER!

Over and Out//


Sjukt!

[11:03]

Ja nog blir man minsann lite rädd när man mår illa titt som tätt. Nej, jag har ingen bulle i ugnen, men Jocke blir lika skärrad var gång det händer. Jag förstår honom.. Är sjuk idag, mår pyton och är febrig. Fryser och svettas om vartannat. Jag gillar inte att vara sjuk, speciellt inte när jag ska jobba. I need the money!

Jag har fått en till favoritblogg på min lista, nämligen Lillefots. Har henne länkad längre ner här. Kika in, hon skriver grymt bra och gör det hela mer intressant med massa fina bilder.

Jag har varit stygg. Jag var så förbenat dum att jag började klippa i min lugg på egen hand. Skulle jag inte ha gjort förstås. Nu ser jag ut som en häst med sne pannlugg. Jag blir så less på att jag hela tiden ska försöka med sånt som jag vet är en omöjlighet för mig att klara av egentligen. Men, jag måste väl vara obotligt korkad helt enkelt :)

Shupp shupp, ha en trevlig påsk!

Over and Out//

Slötittande

[17:26]

Nu har jag slöat framför tvn för länge. Har sett Vänner, Gilmore Girls, Top Model 6. Slötittande, hela eftermiddagen, inte bra! Har bultande huvudvärk och vill bara vara hemma ikväll. Måste koreografera innan sju egentligen, men jag vet inte om mitt huvud tillåter det just nu. Tiden går ju så fort. Sist jag satt här så var det sex timmar (!) tills jag skulle börja, snart är det bara en och en halv kvar.

Har diskat lite och ska nu laga till lite middag. Vad min käre sambo är vet jag inte, men jag antar att han kommer snart.

Over and Out//

Överhettning

[12:36]

Funderar på om tankeverksamhet inte är bra i allt för stor omfattning. Jag tänkte så mycket igårkväll och inatt angånde placeringar till alla dansgrupper och sånt, plus att jag idag sitter och lyssnar på så mycket musik att jag håller på att få härdsmälta. Skulle man kunna ta och peta på min hjärna så tror jag att den skulle kännas som en sönderblött tvättsvamp.. Å andra sidan vill jag inte tänka på att peta på min hjärna, usch vad äckligt(!!).

Har hur som helst hittat en låt som är så bra att jag bara vill springa och göra loops runt i hela lägenheten. Jag har gjort några försök till att hitta dansinspiration till låten, men, det spårar alltid ut och slutar med att jag sitter med hjärtklappning och häftiga svettningar.

image298

Over and Out//

Snö till förbannelse

[11:11]

Okey, snö är bra i December. Fick vi någon snö i December? Vill man ha snö i Mars? Nej det vill man inte. Give us a break, vädergudar, snälla..

Igår fick jag börja min utbildning i köket på Donken. Första gången sen jag jobbade i Mora 2005. Var roligt, varmt, och stressigt. Luktade Big Mac hela kvällen dock, inte så glamouröst.

Tråkig nyhet från Mc Donaldsvärlden när jag ändå är inne i svängen. Vår nya restaurangchef har slutat som hastigast. Hur tråkigt som helst. Jag hade hemskt gärna sett att han var kvar i alla fall så länge jag jobbar kvar där. Han är ju så bra, han ser alla, vill att alla ska trivas, får upp en trevlig arbetsmiljö. Han har hjälpt mig otroligt mycket, sett över mina önskemål och genomfört dem. Han är nog den enda som skulle kunna få Mc Donalds i Falun till ett riktigt bra Mc Donalds. FAN vad tråkigt att du slutar Mats!

Idag börjar inte jag förns vid sju, kors i taket. Så jag ska lalla omkring här hemma tills jag inte orkar lalla omkring längre. Hinner se Gilmore Girls och Vänner, ska lära mig hela koreografin till Nanne Grönvalls Avundsjuk- låt, måste diska och så, sen ska jag bara lata och lulla fram tills danslektionen vid sju. Gå till Marica ska jag göra en sväng också..

Over and Out//



God morgon

[09:00]

Håller på att tappa upp vatten i badkaret. Bada, bada. Hur skönt som helst att börja dagen på det viset. Jocke har åkt till Mora, jag måste åka buss till jobbet. Ganska skönt ändå, så slipper jag oroa mig över parkeringsplats. Pappa fyller år idag, så jag ska ringa och gratta honom lite senare. Hade helst velat åka hem och ge honom en jättekram, men det går inte.. Får ta det på Torsdag när vi åker dit!

Bada först, äta sen. Göra mig i ordning och sen åker jag till jobb nummer 1.

Over and Out//

C

[00:18]

Jag har aldrig haft en rubrik som börjar på C, och någon gång måste ju vara den första. Tyvärr så kom jag inte på någonting annat än ett C.. Det får duga.

Något spännande håller på att ske. Den 12 April närmare bestämt. Får se om vi får besked snart. Jag är så nyfiken. Och det ska bli så spännande, så spännande. Jag är kryptisk, jag vet. Kan bara inte avslöja riktigt än vad det handlar om. I'm back on track, eller det kanske man ska säga att både jag och Marica är nu, nu är vi på väg dit vi har varit ämnade till att vara från första början. Jag håller tummarna!!

Är mycket på G nu. Många föreställningar och uppträdanden som jag ser fram emot. Ska eventuellt få vara hårmodell/dansare/modell på en show också, som verkar vara en rätt stor tillställning. SPÄNNANDE!! Mest spännande är det ju att jag isåfall får håret iordninggjort (klippt och färgat) av duktiga frisörer - Jag behöver verkligen en klippning och polering av riset jag har där uppe.

Dags för sängen. Ska jobba på Donken mellan 11:30-16:00 imorgon, sen ska jag jäkta upp till dansstudion till 17:00 och undervisa i två timmar. Tack och lov så är danserna klara till båda grupperna, så jag behöver inte göra så mycket mer än att vara där och sätta placeringar och se till att de tränar ordentligt. Med andra ord är imorgon en bra dag.

Godnatt!
Over and Out//

Underbart plågsamt!

[10:47]

Jag går i Maricas bloggspår. Vi var hemma hos oss igår och kollade på dansfilmen Step Up. För er dansare som inte sett den så rekommenderar jag den starkt då den väcker känslor som får en att gråta och skratta i ett. Att se den filmen är liksom som att plåga sig själv samtidigt som den får en att må SÅ bra. Precis som
Marica skriver så kan man likna känslan vid att vara riktigt kär. Och det som är skrämmande är att det verkligen är så det är för mig också. Det liksom bränner i hjärtat av plåga och begär, samtidigt som man är som i ett lyckorus som aldrig avtar. Man vill att det ska sluta samtidigt som det framkallar såna må bra-känslor att man inte vill sluta se.

Igårnatt, efter att Marica och Marcus gått, så satt jag uppe ytterligare två timmar. Invigde ett nytt skrivblock som fick heta Projekt 2008. Det är precis som det låter. Det har pratats och smitts planer så hjärnorna gick på högvarv, och nu vill jag inte sluta tänka i dessa banor. Jag vill, jag vill, jag vill!!!!!!!!!!!

Året då jag slutade gymnasiet så var jag på topp. Jag hade självförtroende, jag älskade att stå på scen och visste innerst inne att jag hade jävligt mycket att ge. Sen slocknade gnistan som hade varit så stark under nästan hela gymnasietiden. Jag har varit som i ett enda långt vaakum. Inget vettigt har hänt med mitt förhållande till dansen. Det har bara varit där, som lagt på is. Jag har inte känt den där brinnande känslan för scenen, utan nöjt mig med att undervisa och låta eleverna göra det jag borde ha gjort - Stå på scen. Jag har känt mig så nere, trots att jag vet att jag har DET där inne någonstans. Jag har inte kunnat göra det jag velat, det har bara blivit lite halvdant - Tills nu. Igårkväll blev det en hel del planering om diverse saker, och nu, nu börjar jag känna en kittlande känsla i maggropen igen. En känsla av upprymdhet som gör att jag varken kan äta eller sova ordentligt.

Det här kommer bli bra. Vi kommer att göra något bra av det här, det känner jag på mig. Ett vinnande koncept kanske, vem vet. Vad jag vet är att jag har fått tillbaka hoppet igen, tack vare en viss Marica. Sen jag har börjat lära känna henne så har känslor som så länge legat på is börjat tina upp igen. Hon är precis den dansare och människa jag letat efter. Jag trivs hur bra som helst i hennes sällskap, hon är en fantastisk dansare och koreograf och hon är en underbar människa. Jag tror på det här!

Over and Out//

Upp och hoppa

[08:49]

Jag har gjort det som jag trodde var omöjligt. Jag började gilla Fridas bidrag "Upp Och Hoppa" till Melodifestivalen. Jag får såna Mora Festivalen-känslor. Det är bra. Jag börjar bli så där härligt vårlycklig igen, och det behövs verkligen nu när det har varit så tungt.

image297

Sveriges sexigaste dressinåkerska? Nää, det är bara jag med min tendens att bli ruggigt ful på bild :) Men gud så mycket härliga minnen jag har från denna bild. Sommaren 2007's bästa dag kanske? Och by the way ser jag ut som en 5-åring med damp..

Ikväll blir det lugnt. Slutar jobbet 20:00, sen är det bara att skynda sig hem och fixa iordning tacos med tillbehör och invänta M&M. Ska bli skönt att slippa jobba natt på donken. Inget jobb där nästa helg heller, då är det fest. Ikväll blir det antingen film eller Melodifestival beroende på vad alla känner för. Är ju inte jättelycklig över tanken att behöva höra Christer Sjögrens låt igen. Den har dessutom en läskig tendens att fastna i mitt huvud, och att komma på sig själv med att nynna på den låten är väl ingen hit direkt..

Nästa vecka har jag ambitionen att bli klar med alla åtta koreografierna som undervisas. Är klar med Tisdagsgruppernas, nivå 3-gruppen på Måndag borde jag hinna klar med. Det är en bit på väg i alla fall. Jag är stolt över mig själv, att jag har blivit klar med i alla fall två danser i tid. Då har jag bara 6 kvar att hålla koll på, vilket underlättar en aning då jag är som Dr Jekyll & Mr Hyde på mina lektioner.

Nu ska jag duscha och göra mig redo för att sticka och servera burgare fram till åtta (!) ikväll. Ber för att jag slipper alla Happy Meal, men jobbar man på donken får man allt skylla sig själv tydligen..

Over and Out//

Jag har en lagom bra hårdag

[09:17]

Det är sällan som håret gör som man vill, det är ett faktum när det gäller mitt hår. En trasslig längd har jag också, som gör att man antingen väljer tofs eller utsläppt. Med min kassa fantasi vad gäller hår så är höjden av tillfixning en fläta eller så.. Jag är kass på att locka och pyssla med frisyrer. Jättetråkigt, jag vet. Hur som helst så är det så skönt när håret bara blir.. Så där precis som man behöver utan att man måste sätta om tofsen tio gånger. Idag var det bara där, tadaaaa. Jag slapp göra något, bara i med hårsnodden och så hade jag min frisyr för dagen. En lagom bra hårdag helt enkelt - Inte för tillfixat och heller inte för slafsigt för en jobbdag på Mc Donalds.


Apropå hår, så vill min sambo att jag ska raka honom - Igen.. Jag gick officiellt ut i rakstrejk för typ tre veckor sedan. Men han vill verkligen inte ha håret kvar, så jag får väl ge med mig antar jag. Som straff kanske det blir samma kreation som jag i mitt vildaste tillstånd lyckades med för några månader sen. Det är inte mer än rätt åt honom!

(INFO: Kan tillägga att jag inte lät honom gå omkring såhär...)

image296

Over and Out//

Drömmar

[10:23]

Inatt drömde jag om stället vi bodde på i Mora innan vi flyttade ut till gården som mamma och pappa bor på nu. Värsta känslosamma drömmen. Vaknade helt upprörd.. Det värsta är ju hur verkliga vissa drömmar till slut blir.

Skön dag i dag, jag behöver inte tänka på så mycket. Jag har dansen och städningen, men inte något mer. Hur skönt som helst! Så jag ska faktiskt bara lata mig fram tills att det är dags att åka, så jag får ta det lugnt lite idag.

Igår skedde ett mirakel. Jag har haft ångest inför nästa helg eftersom vi ska på 40-årskalas och jag har haft jobbtider på Mc Donalds som jag måste bli av med för att överhuvudtaget kunna ta mig hemåt Mora. Trodde ett tag att det var kört, att jag skulle få lov att vara kvar här i Falun. Men icke. Ängeln Kristin tar båda mina pass. Jag är så överlycklig. Det gick liksom så oväntat enkelt. Hur skönt som helst. Har stressat runt som en tok för att få någon att vilja ta passen, det är ju trots allt påskhelgen.. Men nu kan jag släppa det och bara planera inför festen.

Over and Out//

Stön?

[08:35]

Som vanligt så gick jag och la mig alldeles för sent igår igen. Jocke börjar bli förbannad på mig på riktigt nu, han tjatar om att jag faktiskt måste gå och lägga mig tidigare om jag ska börja fungera normalt igen. Jag förstår hans oro..

Satt och kollade på tv, allt från Dirty Sanchez där en av grabbarna klippte av sig en del av sitt finger, till Den Elake Kocken, som alltid svär som en borstbindare. Zappade över till en film på ettan, där det dök upp en del stön mitt i en scen där det kändes ganska opassande. Underligt tänkte jag, men kollade vidare. När jag sedan bytte kanal så insåg jag att det inte alls var från filmen det stönade. Det var från våra grannar. Då blev allt väldigt olustigt.

Donkenjobb idag, jag är snuvig. Hoppas jag får göra något mindre hårt jobb, så jag slipper snorrinnande näsa. Den tenderar nämligen att börja rinna som om jag satt på en vattenkran när jag börjar anstränga mig, så jag kanske får göra något mindre ansträngande idag?

Over and Out//

Slö i skallen

[20:08]

Två streefunk-lektioner senare är jag helt slut i kroppen och i huvudet. Näsan rinner som aldrig förr och jag vill bara lägga mig framför tvn och inte göra ett skit. Känner på mig att jag kommer få bihåleproblem, eftersom det kommer som ett brev på posten i samband med förkylning.

Ska kolla på Top Model ikväll som jag aldrig annars brukar kunna kolla på eftersom jag är på dansstudion fram till tio.. Är skönt att kunna vara hemma och få träffa Jocke i vaket tillstånd någon gång då och då.

image295

Over and Out//

Kam och borste

[12:15]

I have a confession to make.. Jag har inte borstat håret ordentligt sen jag slängde min gamla borste i samband med flytten, som var för ca en månad sen och lite mer.. Idag har jag däremot tagit mod till mig och invigit min nyinköpta borste från H&M. Det behövdes. Jag har nästan lite rastapasta bak i nacken, jag menar, nästan dreads. Lite skrämmande vad som kan hända med håret om man inte drar igenom det ibland..

Måste åka buss idag. Jocke har stulit bilen från mig och jag ska iväg och jobba, så det är ganska nödvändigt att åka buss. Vill ärligt talat inte vara ute och traska i det här vädret hur som helst heller. Förkylningen vill inte ge med sig, så jag snorar. Laddar mobilen så jag kan sitta och lyssna på musik på resan. Har inte en aning om vilken buss jag ska ta från stan för att komma upp till regementet, så det kommer ju bli spännande. Får nog gå från stan, för säkerhets skull.. Tror jag ska gå förbi Pappersvinden en snabb vända innan jag tar mig uppåt DANSA! I Falun.

Åhå, apropå inget alls så kommer det hända något spännande nästa Måndag som kanske gör att jag slipper lägga ner pengar på att klippa håret. Jag håller nog tummarna, om jag vågar.

Over and Out//

Täppt

[10:20]

Trodde jag skulle slippa att vara sjuk kanske en vecka under denna förbaskade vinter. Men icke. Nu har jag blivit förkyld igen, totaltäppt.. Det är ju så typiskt.

Jag har panik över helgen och nästa helg eftersom jag måste bli av med flera jobbtider på Mc Donalds och ingen verkar vilja hjälpa mig.. Jag börjar bli orolig över att jag inte kommer bli av med passen, och hur fasen gör jag då?

Over and Out//

Sätt fart!

[13:44]

Dags att än en gång tänka på refrängen. Måste upp till DANSA! I Faluns danslokaler och städa, efter det måste jag sätta koreografi till streetfunk nivå 3 som jag har vid fem. Efter den lektionen är det jazz nivå 2, som jag inte gjort nå nytt till heller. Sist men inte minst har jag street nivå 2 som jag tack och lov har satt lite mer dans åt. Efter den sista av tre undervisningslektioner som jag har idag, som slutar vid 20:40, så springer jag raskt vidare till Showgrupps-träning med Move It som håller på fram till 21:30, där jag får dansa själv istället för att undervisa. Pju säger jag nu direkt så slipper jag göra det sen. Fullt upp hela dagen och kvällen minsann.

Vill få träningsvärk trots att jag har halsont. Inte bra kombination, halsont och träning alltså. Brukar få rådet att inte dansa när jag har halsont, men så ofta som jag känner av det så skulle jag ju aldrig få hålla på. Så jag ler och låtsas som om inget hänt så länge, så får vi se om jag får hjärtmuskelinflammation eller ej..

image294

Önska mig lycka till!

Over and Out//

Att lyssna

[12:02]

Kollade nyss på ettan, UR hade ett reportage om stress. Då insåg jag att jag måste börja lyssna mer på min kropp. Jag tror att jag blev sjuk för några veckor sedan för att min kropp sa ifrån. Det kom som en blixt från klar himmel, jag har aldrig känt mig så hängig och trött i hela mitt liv. Jag har på sistone blivit väldigt dålig på att äta ordentligt, jag har dubbla jobb så att jag ska ha råd att betala en del räkningar, jag sover dåligt och tränar 10 pass i veckan. Jag jobbar på Mc Donalds där stressmätaren skjuter i höjden varje gång man är där, jag jobbar även som dansledare på DANSA! I Falun åtta lektioner i veckan och ska hinna planera alla koreografier, upplägg av lektioner och det som följer med det ansvaret. Jag måste säga att jag faktiskt är jävligt duktig på det jag håller på med trots allt. Jag klarar av det. Men kroppen klarar det inte lika bra just nu..

Måste lära mig att äta ordenligt igen, lyssna på tidiga signaler i kroppen så att jag kan ta det lugnt, börja tänka på mig själv och inte alla andra runt omkring. Det har ju hänt så mycket överallt på sistone. Allt har liksom kastats i en gryta och rörts om. Lite förvirrad är jag allt. Men.. Jag saknar det som varit, framför allt hemma hos mamma och pappa, där det för bara ett kort tag sedan var så mycket folk och djur jämt, så mycket liv.. Ja, det har minsann hänt mycket. 2007 var inget bra år..

image293

Trots detta faktum så mår jag faktiskt bra. Jag kommer inte att bli utbränd, jag klarar av det här. Jag behöver bara lära mig att stanna upp och ta en paus ibland, att stanna upp och bara andas lite..

Over and Out//

Spökerier..

[10:08]

Nyligen vaknat. Jocke gormade imorse om en ekorre som sprang på vår balkong. Vi bor på fjärde våningen, så det är ju faktiskt rätt häftigt. Jag var så trött att jag inte ens orkade titta på den ordentligt, vilket jag ångrar nu förstås. Jocke la ut brödbitar åt den, men den verkar ha stuckit då smulorna fortfarande ligger kvar. Jag såg svansen på den, jag som normalt brukar bli alldeles till mig när jag ser vilda djur i närheten.. Var visserligen halvt naken och kan då inte springa hur som helst, då våra grannar har jävligt bra insyn till vårt kök och vardagsrum.

Satte mig av ren vana här direkt jag hade fått på mig några klädesplagg. Gick in på bloggen, hade fått en kommentar och hon hade en länk på sin sida till Aftonbladet, som skriver om spöken. Och så var det kört. Vi bor i en tvåa och jag har blivit rädd ändå.. Det är typiskt mig. Läs artikeln, lite hårresande faktiskt, då vår hund brukar resa ragg och skälla i mammas och pappas hus till och från. Liknar incidenter vid Hjortsbergas Prästgård, Ronneby i Blekinge där hunden i huset tydligen blev som vansinnig vid vissa tillfällen. Jag blir mer och mer övertygad om att djuren är sjukt känsliga för det övernaturliga. Det som är så läskigt när jag läser och hör om saker som involverar spöken är att jag får rysningar i kroppen, och framförallt får jag ståpäls på mina lår, vilket känns som ett tecken eller något. Där ryser jag bara om det pratas om spöken, faktiskt.. Det blir liksom en speciell känsla, det går inte att beskriva. Jag brukar faktiskt kunna rysa där om någon sjunger sjukt bra, men det är en annan typ av rysningar, det känns annorlunda. Jag vet faktiskt inte hur jag ska förklara utan att låta sinnessjuk..

Läs som sagt artikeln:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1997713.ab

Jag sitter och sneglar över axeln till och från. Jag är lättskrämd.. Men har man varit med om saker som kan ifrågasätta om det finns spöken eller ej så blir det lätt så kan tänkas. Mammas och pappas hus spökar. Började spöka när vi byggde om, men när det visade sig att vi började återställa huset till hur det var när det byggdes så blev det rätt lugnt igen. Men en elaking har min syster fått träffa, och när vi kom hem den dagen var hon vettskrämd. I övrigt så har vi besök då och då av Selma som vi kallar henne, och hon är vårt snälla spöke. Tror att hon ser till att inget händer oss.

Tidigare när vi bodde på Skogsgläntan inne i Mora, Hånåkni som området heter, så hade jag enorma problem med att sova. Jag kunde och vågade inte sova ensam, och jag var ändå ganska gammal. Det funkade liksom inte. Fick så olustiga känslor när jag låg ensam i något rum. Jag provade i alla tre av sovrummen som fanns i huset, men jag vågade aldrig riktigt sova kvar. Slutade alltid med att jag gick in till lillasysters rum och hoppade upp i överslafen på tarrsängen. Hela Skogsgläntan är byggd på myrmark, vilket ju förklarar en hel del. Myrmark för mig är som förknippat med gravplatser och liknande. Måste ha varit därför jag alltid känt att det varit svårt och olustigt att sova.. Nu däremot, i mammas och pappas hus, så har jag inga problem med att sova. Jag tror att det är Selmas förtjänst. Hon håller koll på oss, vår egen skyddsängel.

Många tycker att man är galen när man berättar att man tror på spöken. Att man har något fel. Men det finns många med mig som tror på det som jag tror på, det räcker för mig.

Over and Out//

Sömntrubbel gör att man filosoferar..

[00:02]

Jag kan inte sova. Har varit nära att slumra till på soffan ett par gånger, men nu är det liksom omöjligt som det verkar. Har klippt i min lugg, provat det nya nagellacket, suttit och målat/skissat, provsminkat mig med nytt smink från H&M och kollat på dåliga serier. Men , det går inte att somna.

Har varit kasst i bloggen bra länge nu. Funderar på förändring. Lite krydda.. Men jag kommer faktiskt inte på vad fan jag ska göra. Det är ca 10 stycken arma själar som läser, och jag förstår om antalet minskar då jag inte har något vettigt att skriva om alls nu för tiden. Jag är tråkig helt enkelt. Här har ni den nya tråkiga Victoria - Tadaaaam!

Aaa, det här med bloggande. Är det så nödvändigt egentligen? Varför ska andra vara intresserade av min blogg, som varken handlar om mode, foto eller spännande, lyxiga  liv? Här har ni en riktig svensson, tjejen som har två jobb, sliter för att få allt att funka, har utslag och kasst självförtroende. Jag är inte rik, jag har tydligen ingen känsla för mode, jag biter på naglarna och svettas inte parfym utan illaluktande, riktig svett. Träna måste jag göra, annars kommer jag bli fet av all flottigt jag äter, jag är inte ett dugg rädd för att arbeta hårt och vill hemskt gärna lyckas och få göra det jag vill med egen kraft. Mamma har alltid undrat varför jag skriver blogg. Ibland undrar jag det själv.

Nu måste hjärnan och kroppen få sova, annars kommer jag vara så där rörig imorgon, och det vill jag inte!
Godnatt!

Over and Out//

Sega Söndag

[20:17]

Andra Avenyn på tv. Måste vara en av tidernas sämsta serier, och ändå blir man sittandes som ett fån och stirrar. Förstår inte vad man fastnar för. Inte speciellt bra skådisar, kasst manus. Men ändå väljer man att titta på det.. Det är konstigt.

Slitigt även denna vecka. Känner idag när jag har varit ledig att jag är sjukt trött i kroppen, och i huvudet. Imorgon kör ju ännu en vecka igång, och jag kommer antagligen längta efter helg redan imorgon bitti. Fyra danspass väntar, ska koreografera till tre lektioner innan två imorgon. Sen kör jag samma visa på Tisdag, dock blir det tre pass istället för fyra. Två pass på Onsdag och ett på Torsdag. Kör också några pass på Donken denna vecka med. Jobbade fyra dagar veckan som har varit, vilket är betydligt mer än vad jag har fått jobba tidigare. Längtar efter pengar!!

Har gjort en roadtrip till Borlänge och Kupolen idag. Köpte lite prylar på H&M för presentkortet som jag fick i julklapp av mamma, pappa och storsyster. Hittade inget plagg som jag fastnade för egentligen, så det blev en t-shirt, lite smink, halsband och hårsnoddar. Behövs ju alltid!

Nu blir det tv-time och massa slöande. Min hjärna behöver vila. Måla naglarna med det nya lacket ska jag göra också. Men det kräver inte speciellt mycket hjärnkapacitet..

Over and Out//

Imorgon är en dag den med

[10:00]

Gick upp ovanligt tidigt idag, trots att jag egentligen inte behövde. Jocke började sent, så vi satt uppe vid tvn och åt frukost tillsammans. Mysigt och trevligt att ha någon att dela frukoststunden med! Drack till och med kaffe. Kommer antagligen få sota för det senare, då jag brukar få jävligt ont i magen av kaffe har jag märkt..

Ska börja på Donken vid 11, och den kommande Onsdags-lunchruschen är inte tilltalande alls. Happy Meal och storfamiljer är inte så happy som det låter. Det tar tid, det är bökigt och framför allt så fattar de flesta inte hur man beställer ett Happy Meal. Finns fyra olika steg, men de flesta kör med repliken: Ett vanligt Happy Meal.. Finns det typ 10 olika typer av huvudrätt (hamburgare i flera sorter, nuggets, köttbullar mm.), plus 5 olika tillbehör (pommes, frukt, sallad, minipommes med bröd mm.), plus frukt eller morotspåse, plus dricka så är det svårt att gissa sig till vad ett "vanligt Happy Meal" innebär.

Koreograferat till ikväll har jag lyckats med också, det går bra idag. Jag har flyt som det verkar. Antagligen har jag glömt allt till ikväll, men ändå. Jag gör alltid mitt bästa trots guldfiskminne..

Over and Out//

Vill till LA

[00:11]

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig om jag ska orka med dagen imorgon. Jobbar på donken mellan 11-15, sen är det bara att skynda sig hem och ta emot gäster i form av Jockes syster med familj, sen ska jag hinna koreografera till de två dansgrupper som jag har senare på kvällen. Jag var trött idag, så imorgon väntar jag mig att jag kommer vara ännu tröttare (hur nu det ska vara möjligt?).

Kollade på Bounces hemsida. Det går att anmäla sig till Summercampet nu. Jag är så sugen på att gå åtminstone två veckor, vilket jag hoppas att jag har råd att göra också. Det var ju så sjukt kul förra året, så jag måste dit igen! Vill dock inte åka själv i år, så man får helt enkelt tjata öronen blodiga på Marica, det är i alla fall min onda plan :)

Nästa sommar ska jag åka till LA, kanske redan innan dess. Så fort det finns möjlighet vill jag Dit. Två av mina danslärare ska dit nämligen, och jag får hänga på om jag vill. Det vill jag, det vill jag!!

Nu ska jag sova och drömma mig in i häftiga dansdrömmar.
Godnatt!
Over and Out//

Träningsvärk

[13:45]

Fullt ös igår. Jisses vad vi dansade. Var nog årets roligaste dansdag. Fick till och med komplimanger om att lektionerna var bra. Det behöver jag höra ibland. Nu sitter jag här med träningsvärk och hungrig mage. Ska göra i ordning kyckling, nå indiskt tror jag.. Sen bär det av till DANSA! I Falun för två undervisningstimmar och en och en halv timma streetjazz för min egen del. Om jag ska hinna är det bäst att sätta fart..

Imorse damp det ner ett vykort i brevinkastet som har åkt hela vägen från Egypten. Från Marica och Marcus. De är bruna som pepparkakor i jämförelse med A-filsfärgen som pryder min kropp. Jag är nästan bitter. Men tack och lov att de är hemma igen, det har varit tomt på Herrhagen senaste veckan..

Gud vad jag är sugen på Coca-Cola apropå inget alls!

Over and Out//

Trassel

[11:31]

Jag måste skaffa fram en riktig borste åt mitt hår. Nu börjar jag få dreads bak i nacken trots att jag kammade håret häromdagen.. Det är så trassligt, och för min egen skull ska jag nog köpa mig något riktigt bra så att jag slipper raka av mig håret.

Dagen innehåller dans och dans.. Lite mera dans och en jäkla massa planering. Jag har ju som vanligt skjutit upp koreograferandet och nu när lovet är över står jag fortfarande danslös.. Jag är bara korkad helt enkelt. Det lättaste, och bästa för den delen, hade varit att koreografera som tokig typ Måndag-Tisdag så hade jag sluppit att göra det NU. Men, det är lätt att vara efterklok.

Hyrde film igår, igen.. Wrong Turn 2. För alla som sett ettan så vet ni ju att denna film borde bjuda på en hel del blod, äckliga gubbar och skrik. Men.. Alla uppföljare brukar vara kassa, och ja, den här var väl inte mycket bättre än kass. Själva splatterscenerna var helt ok gjorda, med undantag, men storyn var verkligen värdelös. Nä, första filmen är klart mycket bättre.

Nu ska jag bada en stund.
Over and Out//


Sömngångare

[14:52]

Jag kom hem från jobbet typ kvart i fem inatt. SKitmåsarna som satt inne i restaurangen och åt innan stängning valde att vara så busiga att de bara öste ner allt skräp på golvet. Så med andra ord fick vi en hel del att göra. Massor och massor av skräp överallt. Jag fattar inte att man inte kan ta tummen ur röven och PLOCKA UNDAN efter sig innan man går, trots att man är full.

Jag skulle ju se starten i Vasaloppet imorse. Men jag sov.. Sov, sov, sov. Jag hann se när Aukland åkte sista milen. Så jag var ganska sent ute. Jocke hann inte ens ut ur rummet efter att ha försökt väckt mig innan jag somnat igen. Detta fenomen hände fyra gånger. Är som en sömngångare. Känns nästan lite som att jag skulle vara bakfull. Men det är jag ju inte. Bara trött.. Tror jag ska dricka lite vin ikväll apropå bakfull.

Over and Out//

Vanligt..

[23:01]

Det har blivit en vana för mig att ha ont i tänderna. Spelar ingen roll hur jag beter mig, jag får ont i tänderna ändå. Det har varit lugnt nu ett tag, men igår eller någon dag innan dess så kom ontet tillbaka som ett brev på posten. Jag funderar på om jag kommer bli den första 21-åringen i släkten utan tänder.. Det skulle nog vara festligt. I alla fall för andra. Inte för mig.

Ska jobba inatt igen. Donken och fulla människor. Servera burgare och "groggvirke", torka spyor och vara överdrivet tydlig för att vissa ska fatta vad man säger. Det där med att vara nykter när andra är onyktra är INTE roligt på Mc Donald's klockan halv tre på natten..

Over and Out//

hits