Fullt upp!

[17:54]

Har just nu ingen egen dator, så jag öånar sambos systers dator. Flytten är SÅ jobbig, vi var uppe till tre inatt och bar säng upp för tre milslånga trappor. Har träningsvärk överallt och är rejält trött i ögonen. Vill hedra Marica, som flera dagar i rad nu har hjälpt oss att kånka runt grejor uppåt lägenheten. TACK TACK TACK, din hjälp är ovärdelig!!! Du ska få ett riktigt tack när vi är klara och inflyttade ;)

Återkommer när mer tid hittas!

Over and Out//

Flyttdag

[10:10]

Kommer att få skavsår i roven, ont i mina händer och träningsvärk i benen av allt åkande, bärande och gående i trappor. Bor numera på fjärde våningen till skillnad på första våningen i ettan vi har bott i nu i ett och ett halvt år. Vi har fem trappor ner till tvättmaskinerna, tidigare har vi haft typ 10 trappsteg. Vi har en granne där uppe på fjärde, och högsta, våningen. Här har vi fyra..Vi kommer att kunna bruka en balkong lika stor som lägenheten är lång (den är gigantisk), här i centrum har vi ingen balkong alls. I nya lägenheten finns det badkar, i ettan har man suttit på toan och lutat hakan mot handfatet samtidigt som man duschat ur håret ungefär. Det finns mycket positivt med större plats, det är ett som är säkert. Ikväll sover vi eventuellt i vår nya lägenhet. SPÄNNANDE!!

Over and Out//

Herrhagen here we come!

[12:12]

Tjut i luren! Vi kommer flytta nu, nu är det på riktigt. Jisses!! Idag kommer vi förhoppningsvis få nycklarna av våran bovärd, och sen är det fritt fram att härja vilt i bostadsområdet Herrhagen. JIPPIIIIIIIE!!!!!!! Jag längtar. Vi ska dessutom eventuellt åka till Ikea och kika om två helger, vilket inte gör det hela sämre direkt. Nu ni, större lägenhet here we come..

Over and Out//

Urladdad

[10:47]

Nu kanske ni har trott att jag faktiskt gick och avled under besöket hos farbror doktorn i Fredags, men jag kan meddela att så är inte fallet. Jag har bara haft en enorm bloggtorka, och dessutom har jag legat i världens jobbigaste förkylning, drog på mig hosta på köpet. Värst av allt är kanske ändå min diagnos från besöket hos de kunniga: Jag har bältros. Mycket lindrigt dock, så ni behöver inte tycka synd om, men ändå. Googlade bältros i Fredags, och det kallas tydligen helveteseld..

"Bältros, herpes zoster, börjar som en brännande smärta på ena sida av kroppen - oftast i midjehöjd. Efter ett par dagar kommer en bältesformad hudrodnad där små blåsor kan ses. Det är viktigt att söka vård inom tre dygn, eftersom det då är möjligt att sätta in effektiv behandling. Bältros orsakas av vattkoppsvirus. "

Jag sökte vård en vecka efter att utslagen skådats på min annars så sargade kropp, så de hade inte så mycket att hjälpa mig med. Hähä, de såg så fåniga ut båda tanterna där de stod och inte visste vad de skulle säga efter att de utbrustit i kör att det är bältros min kropp lider av. Efter den uppenbarelsen måste de ha blivit sjukt blyga eller så visste de helt enkelt inte bättre än att stå och stirra på mig där jag stod och berättade om hur jag googlat ämnet och att det borde göra ondare eftersom det tydligen ska vara som att det faktiskt brinner i huden, och jag har då inte känt av någon eld minsann.. Men det är tydligen väldigt olika, så jag måste ha haft tur. Jag har åtta små bubblor på vänster sida, som kliar litegranna, men inte fan har jag märkt av någon brännande smärta. Tack och lov för det ska vi väl också lägga in i hela sammanhanget, för det är ju inte direkt så att jag VILL att det ska göra ont,  utan tvärtom.

Over and Out//


Det slog mig

[11:43]

Jag är minsann på väg att bli en äldre person jag med. Jag som trodde detta var en omöjlighet. Jag känner mig nästan i alla sammanhang mycket yngre än alla andra, trots att de flesta är över 4 år yngre än vad jag är, och jag blir lika chockad varje gång.. Senast igår fick jag en kommentar om att jag såg ut att vara 18 år. Hallå, min lillesyster som är född 1990 blir 18 i år. Jag har haft körkort i fyra år i år, så gammal har jag hunnit bli. Visserligen är det fyra år i December, men det är ju ändå i år! Och folk tror att jag knappt är myndig. Mina fastrar är inne på samma spår, jag ser inte ut att vara över tjugo. Vad fan, kom igen om tio år och säg samma sak, så kanske jag blir nöjd!

Syster som är över trettio bast har ju dock den förbannelsen, eller ska man säga välsignelsen, över sig. Hon blev tillfrågad att gå in som ungdom på en dansföreställning som vi hade på min gamla gymnasieskola. Ungdomsbiljetten var för de t.o.m 15 år.

Over and Out//

Host host och lite host

[09:39]

Känns som att jag har legat vaken hela natten, hostat, snorat, tänkt, snorat lite till.. Hostan är mer intensiv nu än vad den var igår, vilket inte är ett dugg roligt. Hoppades på att det skulle bli bättre tills idag, då jag egentligen ska jobba 12-16 på donken. Men med den här förkylningen så verkar det inte troligt, så jag har sjukanmält mig. Inge trevligt att stå och servera hamburgare och pommes med snor i halva ansiktet.

Jag har dubbelbokat mig, och jag hatar att vara dubbelbokad. Det ställer ju till en hel del problem. Den 8/2 ska jag undervisa dans på en friluftsdag för ett av alla gymnasium som finns här i Falun. Problemet ligger i att jag även ska vara hos tandläkaren i Mora den 8:e. Spännande, hur ska jag lösa det?

Over and Out//

Matlagning

[14:44]

Det här med matlagning har aldrig varit min starka sida. Just idag då jag har monsterbråttom så väljer jag såklart att laga maten alldeles för sent. Skulle bli lite köttfärssås och pasta. Märker när jag lagt i köttfärsen i stekpannan att jag har varken lök eller krossade tomater. Vilken röra.. Till råga på allt så finns det inte ens lökpulver att  ha i. Men med lite magi och lite jävlar anamma så gick det att få till köttfärssås i alla fall.. Jag är ingen duktig kock, det är ett som är säkert, men hur som helst så smakar då maten så pass bra att den åker ner i alla fall, och det är väl huvudsaken I guess..

image291

Over and Out//

Den här jäkla hostan

[11:10]

Vad vore jag utan Animal Planet, bästa kanalen som finns. Har glott intensivt på En Hårsmån Från Döden nu i en timma, som är lika spännande varje gång. Isbjörnar, pilotvalar och svartbjörnar, lite sjölejon, revhajar och späckhuggare. Jag sitter som på nålar varje gång.. Ja, Animal Planet var det ja!

Har hostat sönder hela halsen. Kan knappt prata ordentligt, det svajar så där jobbigt när man försöker prata så det låter som att man har sjungit karaoke i tjugofyra timmar. Har hostmedicin med lite morfin i som jag kanske borde ta och hälla i mig, men dum som jag är så väntar jag nästa alltid in i det sista innan jag ger efter, och då brukar det oftast liksom redan vara för sent. Tar inte piller, näsdroppar eller annat i onödan när jag är sjuk, brukar alltid få lov att ha 40 graders feber innan jag smäller i mig någon form av smärtlindring. Dock känner jag nu att några droppar hostmedicin skulle göra susen, då jag ska ha dansklass vid fem idag igen. Intensiva veckodagar minsann, inte konstigt att jag med mitt sätt att leva blir sjuk jämt. Ingen näring, lite sömn, massa stressframkallande aktiviteter, inget vett i skallen - Det betyder dåligt imunförsvar.

Jag är nog för övrigt den mest ineffektiva människa som finns, apropå ingenting!

Over and Out//

Tar ingen mer skit!

[16:44]

Nä nu får det vara slut på det. Utnyttja mig gör man så lätt, jag har väldigt svårt för att säga nej och det är det många som vet om! Men, det blir fan för mycket någon gång. Jag ställer inte upp hur som helst längre. OCh vill man att jag ska göra det får man faktiskt ta och tänka på vad man säger och gör.. Det finns faktiskt gränser för vad jag tål också, trots att det kanske inte märks alla gånger..

Till något mindre negativt. Vi kanske kommer skaffa hund inom en snar framtid, vilket gör mig mycket glad i själen!

Over and Out//

Träningsdags och ångestattack

[13:05]

Min älskade karl var nyss hem och käkade lunch med mig. Fler såna dagar tack! För övrigt så har jag träningsvärk i baksida lår och i alla nackmuskler jag äger. Värre kommer det antagligen att bli, men det hör ju till hela grejen med att träna tre pass om dagen. Sjukt, men kul!

Läste nyss en av de bloggar som jag regelbundet besöker, Renbebis blogg, och hon skriver om sin framtid och vad hon kommer att välja för vägar för att nå dit hon vill. Herrejisses, nu måste man kanske börja tänka efter. Danskarriären, var ska den leda? Vad vill jag jobba med egentligen och vad borde jag börja fundera på NU för att inte sitta där om tio år med ett jobb jag avskyr? Har varit så upptagen med vardagen att jag inte ens tänker efter vad som händer runt omkring. Jag vill ju så mycket, var tog allt det vägen?

Känner mig vilsen. Som sagt, jag vill ju så mycket. Jag kanske borde börja tänka på vad eller vem det är som hindrar mig och göra något åt det. Slå näven i bordet och faktiskt göra det jag vill istället för att snällt lyda andras viljor. Hur som helst, så är jag feg som satan och brukar ta det säkra före det osäkra, så lita på att jag kommer sitta här om ett år igen och gnaga vidare på hur jag borde ha gjort från början istället för att sitta och ångra något jag inte kan få ogjort!

Och nej, ni behöver inte tycka ett dugg synd om mig. Som man bäddar får man ligga - Jag vet det.

Over and Out//

StreetJazz

[10:33]

Ikväll börjar streetjazzen för terminen som jag har sett fram emot hela jullovet. Cattis är hemkommen från Thailand, den jäveln, och ska nu köra igång. Ser fram emot, ser fram emot. Så ikväll är det hårdkörning, slka jobba på beachkroppen hela våren, inte börja i sista sekund. Nu du, beach 2008, I'm ready for you. Ska bara försöka få bort alla celluliter först.

Någon som vet ett effektivt knep för att få bort celluliter eller minska ner antalet gropar?

Jag trot bestämt att jag byggt upp någon slags allergi, och det gör mig så jävla arg. Ingen i min närmaste familj har några problem med allergi. Mamma är nickelallergicker dock, men det märker man då inte av det minsta. Nu har jag nå stort rött och kliande märke på ryggen, och har småfläckar här och där som är så torra att det ser ut som att jag ansar skinn.. Måste nog gå till en doktor innan hela jag blir en kliande röd fläck.

För övrigt tänker jag aldrig gå till tandläkaren och få mina tänder blekta á la Extrem Makeover USA. En av mina danselever, som också är en bra kompis, kom till studion igår med rödsprängda ögon. Hon berättade att hon hade suttit och konstant gråtit i en timma hos tandläkaren. Hon fick en tandblekning i födelsedagspresent, och det är samma metod som de använder i just Extreme Makeover. Tydligen gör det jävligt ont, och jag vill inte pröva smärtgränsen...

Over and Out//

Städning och dansglädje

[13:51]

Städa som ju är så tråkigt, och nu ska jag upp och göra lite rent i danslokalen innan alla barn börjar drälla in. Ska hinna koreografera lite också, så jag har bråttom. Som vanligt är jag ute i sista minuten. 15:45 ska jag sitta och ta emot folk i receptionen, och ska alltså hinna både städa och koreografera innan dess. Skojigt värre, stressigt värre, men jag har ju bara mig själv att skylla för det.

Over and Out//

Hängigt..

[11:19]

Fy fan vilken dag jag hade igår. Helt sönder i kroppen, ont i huvudet och allmänt tjock i halsen. Ville bara sova, och vi gjorde verkligen inget vettigt alls förutom att typ sova bort halva dagen. Kändes som värsta baksmällan trots att jag inte druckit en droppe alkohol på veckor. Måste ha varit att jag jobbade natten mellan Lördag och Söndag. Nu känns det bättre tack och lov, har en hel veckas dansande framför mig, så nu gäller det att hålla sig frisk. Ska dessutom flytta som tokar nu fram till den sista, och vi är SÅ sent ute.. Håller jag inte redan på att bli sjuk så kommer jag antagligen bli det inom två veckor.

Fick nyss veta att en ny Narnia-film kommer att vara aktuell i Maj. Jag längtar, längtar, längtar. Hur mycket alla än gnäller om att den första filmen var dålig så älskar jag den. Fantasy är ju så bra! Andra filmen verkar inte sämre direkt, snarare tvärtom. Jag längtar!

Over and Out//

American History X

[22:17]

Blir så jävla arg när jag ser den filmen. Så mycket hat. Om man ändå kunde lägga krut på något vettigare än det, vad annorlunda saker och ting hade kunnat sett ut. Jag blir måttligt less på att höra skitsnacket, kokar inombords när man hör alla sjuka, rasistiska åsikter. Spelar ingen roll om dessa ord kommer ur munnen på en vit eller svart, det är lika rasistiskt hur som helst! Fattar inte hur man orkar ha så mycket hat liggandes inombords, jag skulle ha exploderat för längesen. Hur orkar man gå runt och hata hela livet?

Over and Out//

Bleeding Love

[10:10]

Sitter och sjunger duett med Leona Lewis. Bra låt, faktiskt. Har inte alls lyssnat på den tidigare. Skön uppvakning en Fredagförmiddag..

Det här med bihåleinflammation är ju bara hemskt. För det första så har man ju konstant ont i huvudet och näsan förvandlas snabbt till en vattenkran där det bara rinner. Efter några dagar utan att man fått bort det där slammet i bihålorna börjar det ju också lukta lite smått illa när man snyter sig, och nu har det blivit så illa att jag nästan spyr varje gång jag snyter mig. Så jävla äckligt... Ursäkta att jag överhuvudtaget delar med mig av detta äckelfenomen.

Jobb idag, Donken. 11:30-15. Skitpass, det är ju då alla vill ha sina Happy Meal.. Jobbar även imorgon natt, 00-03. Missar inte Let's Dance ikväll, det är huvudsaken :)

Over and Out//

Vanlig Torsdag.. Eller inte..

[13:35]

En lektion idag, och det är fruktansvärt befriande. Första veckan på terminen har rusat förbi, och tro det eller ej - Jag har överlevt! Alla koreografier är påbörjade och nu ser jag ljust på nästa vecka. Jag fick uppmundrande ord av två relativt okända tjejer uppe på studion igår, som verkligen sa underbara grejer. Jag kände mig faktiskt hur jag växte lite. Skönt med positiva åsikter om mig och mina koreografier. Ikväll är det först städ som gäller, sen ska underbara ungar undervisas, till sist ska jag sitta i receptionen och tråka i några timmar. Bäbis (läs: Stephanie) skulle kanske ringa, så då blir det ju inte så tråkigt längre.

Har suttit och degat framför tvn i flera timmar, sminkat mig litegranna och sprungit runt och dansat och lekt modell på catwalk. Ibland måste man få freaka loss. Och när lägenheten blir större kan jag lova att jag kommer dansa omkring som tokig!

Shayne Ward sjunger för mig genom högtalarna just nu. No U Hang Up. Sjukt het kille egentligen, video till låten är ju sådär typiskt USA-sexig vilket inte gör det mindre hett; snygg tjej, snygg kille, tatueringar och lite falsett här och där. Killen är ju hunk hur som helst.

Måste börja flytta snart också, vi är SÅ sena. Jag skäms nästan. Men tur är väl det, att lägenheten är så pass liten att det kommer gå ganska så fort att städa iordning. Det är väl grejerna som kommer att ta tid. Hur som helst så vet jag ju att jag har en hjälpreda eller två borta på Herrhagen om det skulle krisa ;)

Over and Out//

Jag är så trött..

[10:09]

.. på att städa. Jag tycker att jag städar och städar, men det blir ju fan lika skitigt igen efter halva dagen. Vi behöver diskmaskin, den saken är klar. Idag är det den 16/1 och den sista januari ska vi vara ute ur lägenheten. Spännande och skrämmande. Massa nytt, massa packning, massa omrörning i grytan helt enkelt. Till råga på allt så har ju den kaotiska dansterminen satt igång, och jag koreograferar när jag drömmer, äter, duschar, åker bil osv. Det är det enda jag orkar tänka på just nu. Det är sju olika danser jag ska hålla i gång. Utmaning, eftersom det bara var fyra förra terminen. Min hjärna håller på att förvandlas till något svampaktigt av allt koreograferande. Den klarar inte av att tänka så här mycket i början av året.. Om några veckor, är jag fit for fight, då har hjärnan vaknat till liv..

Nu ska jag försöka äta lite frukost samtidigt som jag kollar på dansfilm för inspiration.

Over and Out//

Andra dagen på ny termin

[19:56]

Känns faktiskt trots total hysteri om dagarna som att terminen har kommit igång på rätt sätt. Jag är så nöjd med alla eleverna.. Det är så KUL just nu!! Sitter på DANSA! och jobbar med att lägga in listor och vika papper som eleverna ska ha, samtidigt som jag sitter och hör en härlig remix av jazz- och streetmusik. Blir rätt hispig av att sitta här. Helena stojjar och är duktig inne med sina elever och så hör man helt plötsligt Lovisa som skriker BRAA. Det är så jäkla härligt här. I love it. Klart bästa stället att vara på här i Falun, jag stortrivs..

Bihåleinflammation suger. Jag hatar att ha ont i huvudet. Normalt sett så har jag inte ont där speciellt ofta. När jag väl har det så är med andra ord bihåleinflammationen ett faktum. Annars skulle jag inte ha ont i huvudet. Är så trött. Har man haft sån inflammation en gång så får man det ju jättelätt sen. Jag hade en jävla släng av bihåleinflammation vs. halsfluss feat. öroninflammation, dessutom på studentveckan ironiskt nog. Efter det har jag såna problem med bihålorna. Jag knaprar Rinexin för fulla koppar!

Over and Out//

DANSA! I Falun

[16:07]

Snart ska jag ha terminens första streetfunk-lektion. Har varit nervös hela dagen och kommer antagligen bli ännu mer nervös innan klockan hunnit bli 17:00 då det drar igång. Är inte lika nervös inför jazzlektionen, men det kommer nog snart det också. Är orolig över eventuell spya som kan vara på väg, skull dö om jag blev så nervös..

Dansen är långt ifrån klar och jag är superdupernervös över att alla ska tycka att det är megatråkigt. Men vad fan, det är som det är. Alla kan inte tycka om det..

Sörplar Coca-Cola i full fart, håller på att planera lite till på dansen till nivå 3, känns som att jag har för lite att lära ut just nu. Men jag löser det på något vis. Blir väl en del som drar ut på tiden, så man kanske inte hinner med så mycket koreografi. Tror att det är osmart att dricka kolsyrat, men det är smällar man får ta. Jag är SÅ sockerberoende!

Nåväl, nu måste jag jobba.

Over and Out//

Pizzaallergi?

[09:07]

Jag tror att jag är allergisk mot pizza. Finns det någon som är det? Jag lyckas alltid få enorm magknip när jag har ätit pizza. Kanske är lika bra det, då måste jag ju hålla mig borta från dessa fettdrypande mojänger. Nåväl, det är väl lika bra, som sagt. Idag ska jag jobba på Donken. Inte taggad, ont i magen efter pizzan igår och är så slut i huvudet att jag bara vill sova. Kollade nyss schemat. Har tre helger i rad med nattpass. Jihoo, eller inte nu när det är så jävla körigt på DANSA! I Falun med terminsstart och allt.. Men tack och lov är det inte stängning, så man får ju gå hem någorlunda i tid. Men jisses. Jaja, pengar tjänas det ju. Gah, min huvudvärk är ett faktum!

Jocke är och hurtar litegrann så här på morgonkvisten. Han spelar hockey uppe vid någon rink här i närheten. Skulle tydligen bli ett gäng snubbar som ska lira, så det är nog skoj för honom att köra lite nu efter ett sånt långt uppehåll.. Fattar inte hur han orkar dock, klockan halv nio på en Lördag. Huvudvärken växte sig nyss en gnutta starkare.

Let's Dance igår, och jisses vilket starkt startfält. Mitt favoritpar blev ju direkt snygga Carin och byggare Bob (Matte från Bygglov). Carin är en sån där oförskämt snygg människa, man vill ju bara vara henne, alla karlar verkar vilja ha henne och man blir ju helt enkelt bara avundsjuk. Hon var, om det är möjligt, ännu snyggare denna säsongen dessutom, vilket gör mig ÄNNU mer avis. Matte från Bygglov är ju inte den fulaste karln man sett direkt, utan han visade sig vara nästan ännu snyggare nu med lite skägg och såntdär. Jag kom på mig själv med att småle och fnissa lite roat när de dansade, för visst fanns där en laddning som verkade vilja explodera vilken sekund som helst under deras framträdande. Jag tror att en romans börjar arta sig... Hoho, det ska bli så spännande med ny säsong framför allt. Kommer sitta bänkad varje Fredag. Sista dansaren var dock den jag kände mest NO NO för. Gollum? Eller var det Ulf? Hur som helst så ska det bli spännande!

Ska bege mig upp mot DANSA! I Faluns lokaler, hämta ut en nyckel så man kommer in på stället nu när allt kör igång igen. Har en monstruöst stort klass på Onsdagar, lite skräckblandad förtjusning inför den.. Min treåriga brorsdotter ska börja dansa idag, så jag måste ju upp och se lite vad som händer på den fronten också. Sen börjar jag jobba klockan 12:00 och är fast där fram till 16:00, efter det är jag fri som en fågel igen!

Detta inlägg måste ha varit tidernas mest röriga. Ber om ursäkt för det.

Over and Out//

Tjusningen med dans

[14:22]

Har suttit hemma igen och kollat på dansfilm för att få inspirationen att flöda, men inget händer. Hoppas och tror att det hela blir bättre av att få komma upp till danssalen och känna musiken pumpa, ha yta att röra sig över och framför allt känna att jag är där jag hör hemma.

Att dansa. Ja de som inte dansar tycker ju oftast att dans inte är något speciellt, att det bara verkar fjantigt och inte alls krävande. "Vadå, att stå och flaxa med armarna och lyfta lite på benet är ju inge jobbigt.." De som dansar vet ju hur fel dessa påståenden är. Dans är utan tvekan mer krävande än många andra sätt att röra sig på. Balett, som många anser som det mest fjolliga man kan göra, är så fruktansvärt krävande för kroppen och man kan inte säga att en balettdansös är stark. Tjusningen med dans är ju att det är så krävande både fysiskt och psykiskt, man får kämpa både med kropp och själ. Dans ger mig så mycket, det jag känner efter en balettklass är obeskrivligt, då svetten bokstavligen rinner av en då man kliver ut ur danssalen, det är då jag känner totalt lugn. Ja, vad vore jag utan dansen?

Over and Out//

Det här med dans

[14:56]

Har suttit och desperat försökt hitta lite inspiration till kommande koreografier. Jag som outbildad streetdansare har ganska svårt att "falla tillbaka" på någonting när inspirationen tryter. Jag har inget ess i bakfickan i form av en grundutbildning inom streetdance/hiphop, och det gör det hela så svårt. Jag kan inte isolera mig till en speciell stil inom området, för jag vet ju inte ens vilka stilarna är. Jag kan några stycken, men jag har inga baskunskaper inom dessa olika stilar. Jag får helt enkelt förlita mig på att min så kallade New School-stil ska gå hem hos mina elever, för jag har tyvärr inte mer än det att bjuda på...

Jag tvivlar så ofta på mig själv just för att jag inte har någon form av utbildning när det gäller streetdance. Ett halvår på Lunnevads Folkhögskola där vi dansade street några gånger i veckan gjorde mig inte mycket visare, eftersom jag mestadels av tiden inte mådde bra psykiskt och dessutom hade problem med mitt ena knä. Jag har helt enkelt fått inspirera mig själv, lärt mig via kompisar, dansat ihop och hittat inspiration med kompisar under gymnasiet, lärt mig via enstaka workshops och sånt. Mer än den utbildningen har jag inte, och jag känner mig naken. Så oerfaren. Ibland känner jag mig också så dålig tack vare det, att jag inte har något annat än mitt eget rörelsemönster och lite influenser från film och workshops, kompisar och musik att ge. Jag är ju oerfaren, helt enkelt. Det jag frågar mig är, om jag har kommit så här pass långt inom streetdance utan någon form av hjälp från utbildning, borde jag då inte utvecklas när jag väl tar steget och utbildar mig? Det måste inte nödvändigtvis vara en skola som utbildar mig, livet har så många olika sätt att utbilda en på. Att få utforska min egen stil med hjälp av mer kunskaper, om det så är att åka iväg till USA, närmare bestämt L.A och ta massvis med klasser, eller att gå en kurs på Danshögskolan spelar ingen roll. Bara jag får känna framsteg, att jag får sluka information och kunskap från någon som har detta att ge mig. Att jag kan hitta min egen stil, den som gör mig originell. Jag vill starta ett danskompani, ett kompani som kan inrikta sig inte bara på streetdance, utan även jazz, modernt, ja det som faller en i smaken. Känslan av att kunna välja, att kunna göra precis det man vill med vad man har

Jag kommer att hitta min dröm att leva i en dag, det vet jag!

Over and Out//

Lillördag

[11:35]

Jag har helt tappat uppfattning om vilken dag det är. Jag är helt virrig. Ska försöka bättra mig nu när terminen på DANSA! I Falun börjar till helgen. Ska försöka åka upp dit idag och koreografera. Det är ju trots allt sju dansen som ska vara påbörjade tills nästa vecka, så ingen idé att såsa omkring hemma här inte. Men först ska jag äta upp resterna av pannkakorna som vi käkade igår, så att man får i sig lite lunch. Sen är det hårdträning som gäller.

Fattar inte vad det är för kärlek jag har till sånadär dryga ordjaktsprogram. Fastnade framför Capish nu för någon timme sen. Jag tycker ju programmet i sig suger, men ändå måste jag stanna kvar för att veta vilket ordet var. Jag är helt enkelt FÖR nyfiken.

Over and Out//

Två och ett halvt

[12:38]

Att städa måste vara tidernas tråkigaste syssla. När man inte kan få det rent oavsett hur man gnor och plockar så blir det ju än värre. Med flytt kommer stök, så är det ju bara. Så jag tar och tackar för mig, dammsuger bort det värsta och ger upp för idag. Jag orkar inte mer skitplockning. Jocke får snällt komma hem och hjälpa mig sen istället. Nu är jag hungrig och behöver lite mat i magen.

Igår, 2008-01-06, skulle jag och min älskade sambo ha firat två och ett halvt år tillsammans. Det glömde vi dock bort båda två. Jag kom på det sent inatt, så jag tänker hitta på något skojigt så att det är klart tills han bestämt sig att visa sin nuna här hemma igen. Får nog snällt ta och städa upp lite så att det går att mysa lite tillsammans ikväll. Det är ju trots allt ganska många timmar spenderade tillsammans, två och ett halvt år. Lång tid. Längsta förhållandet jag någonsin varit i. De tidigare har snarare handlat om dagar istället för år. Se vilken fullträff jag fick in denna gång. Jag är lyckligt lottad, helt enkelt.

image290
20050706 älskling, då blev jag och du ett vi.

Over and Out//

Städa tills jag stupar

[11:35]

Nu är det bara att städa. Flytten närmar sig and it looks like shit in here, för att uttrycka det milt. Jag ska vara barnvakt idag, eller imorgon, eller både och. Vet inte riktigt vad som var avtalat, så jag måste städa undan så att lilleputt inte river ner flyttkartonger och äter upp något olämpligt. Vore ju inte allt för kul att lämna tillbaks honom och få lov att säga att han har svalt en dammråtta..

Over and Out//

Hemfärd

[12:27]

Idag bär det av hemåt bombnedslaget (läs: våran lägenhet) i Falun. Vill inte åka hem, vill bli ännu mer ompysslad av mamma och pappa först. Börjar inte jobba förens på Lördag igen, vilket suger pung rent ut sagt. Jag vill börja dansa nu, har en hel del inspiration med mig hem i bagaget thank god. Ska upp till studion och råkoreografera nu hela veckan..

Flyttpacka, flyttstäda, flytt hit och flytt dit. Gah, orka?!.. Nu har jag i alla fall lagrat på mig en hel del fettdepåer igen, så jag klarar mig nog utan mat ett par veckor. Känner mig som en vandrande geléklump. Det dallrar lite här och lite där, så nu kör jag igång med hårdträning igen!

Over and Out//

Varför

[12:28]

Har faktiskt läst tidningar nu när vi har varit hos mamma, pappa och svärföräldrarna i Mora och Vika. Brukar inte bli så ofta när man är hemma, jag köper helt enkelt inte tidningar. Får man gratis prenumeration så tackar jag villigt ja, annars brukar det bara bli nyheterna. Nu har jag hur som helst satt mig ner och lusläst alla tidningar som jag hittat hos mamma och pappa. Mycket elände, som alltid, en del glädje.. Men mest elände... Så till min poäng med hela inlägget...

Läste här om dagen om alla dödsolyckor som skett i trafiken i samband med rattfylleri. Vad jag inte förstår är hur en rattfull som kört ihjäl en människa kan få 2 år i fängelse? Eller 200 timmars samhällstjänst och dagsböter. Är en människas liv inte mer värt än så? Och hur de får sitta av sin tid för att ha dödat någon sen. Playstation på rummet, restaurangmat, möjlighet till att utbilda sig, gym och massa andra tillgångar som många inte ens har ute i det fria. Det är då bra sjukt. Jag förstår varför folk vill sitta av fängelsetid i Sverige, det är ju som rena rama hotellet. Sure, jag är inte speciellt insatt och jag har säkert fel på många punkter, men nog fan är det skönare att sitta i fängelse här än i USA. Visst, vi svenskar tror på rehabilitering, att de som begått brotten behöver tas omhand, inte straffas. BULLSHIT! Tror man att bovarna ska bli avskräckta att bli sittandes i fängelse när det ändå kanske blir bättre där än vad de har det annars i sina vanliga liv? Det ska väl för guds skull vara så att man väljer att avstå från brott av rädsla för att åka in? Nä, hårdare straff för bövelen, så att tjyvarna får sig en tankeställare om de begår brott och åker fast! De tar sina villkorliga domar och dagsböter för den där våldtäkten, det verkar ju inte som att de bryr sig vidare värst.

Fängelse ska väl vara avskräckande
?

Over and Out//

Skridskoåkning i ett krigshärjat Vika?

[11:55]

Inte kan man begära i det här huset att det ska vara fred och inte krig. Vi Nordgren-are har en fallenhet för bråk och vi är inte sena med att nyttja tillfällena. Nu är det ren kaos här i tredje världskrigets mitt, jag sitter i min bunker och surar, karlarna väljer att ta avstånd genom att gå ut ur huset, storasyster ska till jobbet och lillesyster blev sur över massa småskit. Jag fattar inte grejen. Snacka om att ta saker förgivet. Jag hatar sånt.

Ikväll ska Alexandra och Anders på Kina-restaurang och jag är sotis som bara den. Jag och min kära sambo har troligtvis alldeles för lite stålar i plånkan, så vi nöjer oss med tacos. Bensinen har ju blivit så dyr att bara den ruinerar oss och våran nya bil. Sen har man lån, mat och annat att spendera ännu lite mer cash på. Bredbandet som vi har via Telia är så förbannat dyrt, det borde vi snarast göra oss av med. Telefonin via Telia borde vi nog också dumpa så fort vi kan. Telia är i sig bara så förbannat dyrt att jag blir frustrerad helt enkelt. Nu ska vi dessutom byta lägenhet och med det kommer automatiskt dyrare hyra, så trots att elen är gratis så kommer det bli dyrare ändå. Men, vad är vuxenlivet utan lite problem?

Grått och tråkigt ute. Jocke har fått för sig att jag ska följa med och åka skridskor. Jag har prompt sagt tio tusen gånger att jag inte äger ett par skridskor ens, men då flikar pappa in och övertalar både mig och sambo att det visst finns skridskor i ett av alla utrymmen här på gården. Jag kan avslöja att jag inte har letat alls, och jag tänker dra ut på det tills sambo väljer att låta skridskoåkningen rinna ut i sanden för min del. Han får åka hur mycket han vill..

Over and Out//

Håll käft

[22:17]

Har kollat på Nacho Libre nyss, nu blir det Håll Käft som är precis lika vrickad som den tidigare filmen. Jag älskar att kolla på film. Försökte få alla att vilja se Save The Last Dance 2, men ingen ville av någon anledning. Det blev ramaskri och hot om läggdags, så jag gav upp och sket fullständigt i att bry mig om vilken film det istället blev. Då blev det helt enkelt fransk film a la psycho. Ha en fortsatt trevlig kväll!

Over and Out//

Dancing

[18:54]

Hittade världens bästa video på YouTube nyss. Ett gäng koreanska dansare, som dansar så synkat så att jag höll på att trilla av stolen. Gör en spegeldans som är så snygg att jag genast vill börja koreografera en egen sådan.. Mest av allt vill jag just nu göra klar danserna som jag och Matilda påbörjade nu i veckan. Sen vill jag komma i gång med allt koreograferande till alla 7 lektioner som jag ska undervisa nu i vår.

Shit vad mycket jag har att göra :)

För övrigt så kommer jag att rulla ur sängen om jag vill ta mig upp imorgon. Red Roffe idag, han är ju bara 3 år gammal, så han är fortfarande lite egen till och från. Så ville han stana så stannade han och vägrade att gå igen, så jag har nu flera timmar efter ridpasset fortfarande mjölksyra i benen efter alla försök att få honom att hålla igång. Han är duktig ändå, börjar verkligen jobba under sig, har så stor gång att jag nästan åker av i traven!

Over and Out//

Första Fredagen på år 2008

[12:46]

Jag tror minsann att min kära mamma kommer att bryta ihop om hon inte tar och taggar ner ett par kilo. Jag blir stressad av att hon stressar och det kan inte vara nyttigt att gå omkring likt en tickande bomb och bara stressa i allt man gör.. Nä, nog borde man skicka henne på en Spa-weekend eller två, så att hon kan få lugna ner sig efter allt julstök.

SItter och dansar för mig själv, försöker komma på något vettigt att göra till terminstarten. Det är snart en vecka dit och jag har inget klart, så jag börjar bli lite lätt orolig över att elevströmmen kommer sina om jag inte skärper mig. Jag har idéer, men inget är klart. Det kommer lösa sig, det vet jag, men jag är alltid sent ute. Kollade Step Up igår med systrami och jag hade sån enorm inspiration efteråt. Syn var bara det, att det var läggdags, så jag låg och smådansade tills jag somnade. Måste ha legat vaken och kokat ihop idéer långt in i natten.

Apropå, skrev ju om våran tokiga hund som för tillfället har rejäla hormonrubbningar. Imorse väcktes vi alla av att han satt i mitten av trappan upp till övervåningen och skällde och ylade om vartannat. Jag blev vettskrämd innan jag insåg vad det var som lät så förfärligt, men när jag och min käre sambo förstod att det var hunden så låg vi och skrattade gott i ett par minuter.. Ylandet gick så långt att pappa tillslut fick lov att gå ut i hallen och säga åt Junior att vara tyst. Han tystnade, men jag har en svag känsla av att det kommer bli likadant imorgonbitti igen..

Helt sjukt att vi är inne på år 2008, känns overkligt vad fort tiden går. Kollade på videos från det att man var liten. Man satt där och sa ett det var femton (!) år sedan flera gånger. Shit, tänker man då, vad gammal jag har blivit..

Dagens låt: Elisa - Dancing

Over and Out//

Hundbekymmer och hockey

[20:56]

Nog för att jag visste att våran kära hund inte riktig har det helt rätt där innanför pannbenet, men nu är det nog fan värst av alla gånger hittills. Han springer omkring och gnäller, är allmänt bitig och vill bara gå ut och snusa upp första bästa pinkfläck så att han får stå och snusa lite i den. Han är rent ut sagt förbannat överkåt. Helt förjävlig är han. Ska snusa och flukta på allt han hittar, katterna är nog de som får stå ut med flest sexeulla övergrepp av alla saker han är och snusar på. Han verkar ha fått smak på kattrumpor, och jag är inte sen med att springa och daska till honom på arslet där han står och puttar på kattorna som inte fattar ett jota av vad som försiggår.. Jag blir galen på honom!! Han spinger runt och tar saker som skor, mössor, tidningar för att sen visa oss att han har tagit dem så att han kan springa omkring och jävlas när vi inte får tag i honom. Herregud, han har blivit rena monstret sen sist jag träffade honom. Jävla löptikar som springer runt här utanför och doftmarkerar så hanhundarna går i taket bara de får nosen utanför dörren. Jag vet ju med mig att det inte är hans eget fel att han är så överdimensionellt dryg, men nog fan kan han då behärska sig till den grad att han inte behöver sitta och yla i trappen om morgnarna.. HUH!

Hockey på tv, Linköping-Mora är matchen som det svärs och skriks åt just nu. Mora måste då fan åka ut i år, och jag kunde inte bry mig mindre. De är ju inte ens bra.. Finns några som är värda spel i elitserien, och sen en hel hög av gamla gubbar som borde ha lagt av redan när de provspelade för elitserieklubbar för tio år sedan och fick ett nej.. Inse, ni är inte bra idag heller! Ja, Mora klarar ju uppenbarligen inte av en tränare som säger nej till alkohol under säsong, de pallar inte att den som presterar dåligt inte får spela varesig det är klubbdirektörens son eller någon från grannlandet. Herregud, är det inte tränaren som ska bestämma? Får inte spelarna antingen finna sig i situationen eller helt enkelt bryta kontraktet och hitta en annan klubb? Det är ju löjligt. Och Djoos uttalande i TV angående hur viktig matchen ikväll var, det är ju skrattretande!

Nu ska jag in och se sista stunden på perioden, sen ska jag och lillesyster kolla dansfilm :)

Over and Out//

Blä för MoRK

[14:57]

Jag säger då det. Har varit uppe och handlat mat, varit på ÖB och kikat, skjutsat Jockes mamma fram och tillbaka till en garnaffär osv. Sen ringer lillsyster och ber oss åka förbi Mora Ridklubb för att kolla om hästarna har fått lunch eller ej. Nu ska man tydligen ha höpåsarna hängandes UTE bredvid hagarna så att personalen bara kan slänga ut maten, för enkelhetens skull I guess.

Hur som helst så hade Alexandra glömt bort att hänga ut påsarna imorse, snarare så visste hon inte om det, vilket resulterade i att våra hästar inte har fått någon lunchmat då de skulle ha haft den vid 11:30. Nu fick de lunchmaten av mig för en kvart sedan, över tre timmar senare än vanligt. Tydligen var det så här motiveringen till detta löd: "Hänger inga påsar där ute så ska hästarna inte ha någon mat". FY FAN vad jag är arg just nu. Hur i helvete kan man få driva en hel ridklubb och bara skita i hästarna? Visst, vi klantade oss, men hur som helst så infördes detta nya påhitt nu i veckan, så man borde väl kunna vara lite snäll och åtminstone ringa och tala om att man har glömt bort att hänga ut påsarna så man har en ärlig chans att åtgärda det i tid. Men nej, istället så skiter man bara i det och struntar i att det är hästarna i fråga som blir lidande.. Det gör mig asförbannad, för det är trots allt djur som inte har någon som helst möjlighet att berätta för oss om något är fel eller inte, de bara står där och snällt tar emot allt. Värst är ändå att det är någon surkärring med en pinne i arslet som sitter där och är så jävla principfast och låter det gå ut över hästarna. Två jävla hästar skiter dem i medans alla andra får mat. Man är fan inte mänsklig på något plan överhuvudtaget om man inte ens bryr sig!!

Jag kommer aldrig rekommendera någon att ställa sina hästar däruppe så länge det är samma folk som sköter stället nu som är där uppe. Jag fattar inte hur hästarna klarar sig, rent psykiskt om inte annat. Stackars Mysan, har stått där sen nittonhundrafrysitfast, sedan jag var liten knodd på fem år, och hon är fortfarande kvar och går som ridskolehäst. Bara det säger en hel del om hur lite man bryr sig om hästarna i fråga. Nä, FY FAN!! Blä för MoRK!

Måste ägna en liten rad mitt i all vrede åt våran lilla kanin Nicke Nyfiken som så hastigt gick bort igår eftermiddag. Alla tankar skänker jag dig, du underbara kanin. Hoppas att du har det bättre nu älskling, trots att vi saknar dig så att våra hjärtan går sönder. Vi håller dörren öppen så att du kan komma hem igen!

image288
image289

Rest In Peace
Nicke Nyfiken
2002 - 20080102

Over and Out//

hits